„Orinis pyragaitis tiesiog tirpsta burnoje, tad kremą renkuosi riebesnį. Man labiau patinka varškės kremas nei vien iš grietinėlės“, – sako I.Juciūtė. Ji išduoda, kad geriausią rezultatą garantuoja kruopščiai atrinkti kokybiški produktai.
„Renkuosi 15% DVARO varškę ir 35% DVARO grietinėlę ir visada esu užtikrinta savo pergale. Šių kokybiškų produktų net nereikia kažkaip ypatingai plakti – kelios minutės ir šis duetas tampa kreminės, aksominės konsistencijos“.
Plikytiems pyragaičiams su varškės kremu reikės:
Tešlai:
- 125 ml DVARO pieno,
- 125 ml vandens,
- 100 g DVARO sviesto,
- 150 g miltų,
- 4-5 kiaušinių,
- Vanilės pastos,
- Žiupsnelio druskos,
1 v. š. cukraus.
Varškės kremui:
- 250 g DVARO varškės,
- 100 ml DVARO grietinėlės 35%,
- Cukraus pudros pagal skonį,
- Pusės citrinos sulčių,
- Citrinos žievelės,
- Vanilės pastos.
Šokoladiniam glaistui:
- 100 g juodojo šokolado,
- 2 valg. š. DVARO grietinėlės 35%.
Gaminimas:
Tešla:
Puode kaitinkite pieną, vandenį, druską, cukrų ir sviestą, kol viskas ištirps.
Nuolat maišant suberkite miltus ir maišykite, kol tešla sušoks į kamuolį, tuomet maišant kaitinkite dar apie 3-4 min ant nedidelės kaitros, kol išgaruos vanduo.
Atvėsinkite tešlą ir perkelkite į maišytuvo indą.
Į tešlą įmuškite po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakite tešlą. Įmaišykite vanilės pastą. Tešla turėtų būti tirštos konsistencijos, lengvai kristi nuo šaukšto.
Šaukštu ar konditeriniu švirkštu formuokite nedidelius pyragėlius.
Kepkite įkaitintoje 180 ° C orkaitėje 20-25 min., kol gražiai paruduos.
Varškės kremas:
Varškę pertrinkite per sietelį.
Visus produktus sudėkite į maišytuvo dubenį ir 2-3 min. plakite šluotele.
Šokoladinis glaistas:
Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, įmaišykite grietinėlę.
Įdarykite pyragaičius kremu. Apliekite šokoladiniu glaistu.
Skanaus!