Jums reikės:
- 25 g sviesto,
- 300 g veršienos,
- svogūno,
- 2 morkų,
- 3 bulvių,
- saldžiosios raudonos paprikos,
- petražolių šaknies,
- poro (baltoji dalis),
- 2 šaukštų citrinų sulčių,
- litro mėsos sultinio,
- žiupsnelio smulkintų petražolių lapelių,
- pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Mėsą, bulves ir petražolių šaknį supjaustykite vienodais gabalais, morkas ir porą – griežinėliais, o papriką – šiaudeliais. Svogūnus smulkiai sukapokite.
2. Puode išlydykite sviestą ir pakepinkite mėsą.
3. Apskrudusius veršienos gabaliukus išimkite, o likusiuose riebaluose pakepinkite svogūnus ir paprikų šiaudelius. Suberkite morkų, petražolių ir mėsos gabalėlius, supilkite sultinį. Ant vidutinės ugnies virkite apie 15 min.
4. Suberkite bulves ir virkite 10 min.
5. Sumeskite porus ir virkite dar 10 min.
6. Baigdami supilkite citrinų sultis, pagardinkite druskas ir pipirais. Tiekdami apibarstykite petražolių lapeliais.