Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tiršta raudonųjų lęšių sriuba su daržovėmis

Dietistė, maisto technologė ir sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė dalinasi skaniais ir sveikatai palankiais receptais. Šiandien kviečiame išsivirti gardžią tirštą raudonųjų lešių sriubą.
Raudonųjų lęšių sriuba
Raudonųjų lęšių sriuba / R.Bogušienės nuotr.

Tirštai raudonųjų lęšių sriubai su daržovėmis reikės:

  • 400 g raudonųjų lęšių;
  • 200 g moliūgo;
  • 1 vnt. bulvės;
  • 1 vnt. morkos;
  • 0.5 vnt. svogūno;
  • 1/3 vnt. poro;
  • 2 skilt. česnako;
  • 40 g sviesto;
  • 0,5 vnt. citrinos sulčių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šiek tiek raudonėlio, j. pipirų, ciberžolės, raud. paprikos;
  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • 1,2 l vandens.

Gaminimo eiga

  1. Lęšius perplauname šaltu vandeniu ir paliekame juos mirkti (geriausiai būtų palikti užmerkus apie 12 val.)
  2. Įkaitiname puodą su aliejumi ir pakepiname nuluptus ir kubeliais supjaustytus svogūnus bei susmulkintus porus, česnakus. Vėliau dedame nuluptas ir kubeliais supjaustytas morkas, tada bulves ir galiausiai moliūgus. Pilame verdančio vandens, beriame druską ir verdame apie 10 min.
  3. Dedame išmirkytus lęšius, tad visus reikalingus prieskonius. Verdame apie 20 min.
  4. Prieš tiekiant išspaudžiame ir įlašiname citrinos sulčių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas