Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Tobula plėšyta kiaušinienė

„Atrodytų, ką jau ką, o kiaušinienę išsikepti moka visi ir jokie receptai čia nereikalingi. Bet tai nėra visiškai tiesa. Dažnas kiaušinienei didelių reikalavimų nekelia ir nutinka, kad ji būna beviltiškai perkepta, sausa ir neskani. Tai kokia gi turi būti tobula kiaušinienė? Man atsakymas vienareikšmis: minkšta, puri, kreminė ir svarbiausia – skani“, – rašo Vaida Bernatavičienė, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėja.
Tobula plėšyta kiaušinienė
Tobula plėšyta kiaušinienė / Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr.

„Keli esminiai patarimai kaip iškepti tobulą plėšytą kiaušinienę: kepkite ant vidutinės mažos arba vidutinės ugnies (priklausomai nuo jūsų kaitlentės kaitros), bet jokiu būdu ne ant aukštos; nemaišykite energingais, chaotiškais judesiais, o lėtai ir švelniai stumdykite; naudokite guminę arba medinę plokščią mentelę, bet tik ne šluotelę. Ir paskutinis patarimas, atsiminkite, kad kiaušiniai kepa labai greitai, todėl nepalikite jų be priežiūros, jeigu tikitės gero rezultato.

Plėšytą kiaušinienę galite tiekti vieną su duonos riekele arba sukonstruoti sumuštinį su pačiais įvairiausiais priedais: kepta šonine, sūdyta ar rūkyta lašiša, avokadu, keptais smidrais, pievagrybiais, žalumynais ir t.t. Tobulų pusryčių!“, – rašo V.Bernatavičienė.

Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr./Tobula plėšyta kiaušinienė
Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr./Tobula plėšyta kiaušinienė

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių;
  • 1 šaukšto pieno;
  • 1 šaukšto sviesto;
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • duonos patiekimui.

Kaip gaminti:

1. Į keptuvę įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės mažos ugnies.

2. Dubenyje šluotele gerai išplakite kiaušinius, pieną, druską ir pipirus.

3. Į įkaitintą keptuvę supilkite kiaušinių plakinį ir palikite 4 sekundėms.

4. Praėjus laikui, mentele pradėkite stumdyti kiaušinienę po visą keptuvės plotą pirmyn ir atgal apsukdami ratą aplink keptuvės kraštus. Stenkitės, kad kuo daugiau skystos masės patektų į vidurį. Jokiu būdu nemaišykite kiaušinienės ratu ar kitais padrikais judesiais, lėtas bei švelnus stumdymas ir yra pagrindinė minkštos, kreminės kiaušinienės paslaptis.

5. Kai keptuvėje nesimatys skystų kiaušinių, bet masė bus dar pakankamai drėgna ir atrodys lyg ne visiškai iškepusi, mentele ją kelis kartus „palankstykite“ ir nuimkite nuo ugnies.

Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr./Tobula plėšyta kiaušinienė
Vaidos Bernatavičienės, „Karšta košė“ tinklaraščio kūrėjos nuotr./Tobula plėšyta kiaušinienė

6. Leiskite kiaušinienei keptuvėje kelias sekundes pailsėti, kad ji baigtų kepti ir dėkite į lėkštes arba ant duonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius