Ingredientai:
- 12–14 žaliųjų smidrų;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 250–300 g vyšninių pomidoriukų, perpjautų pusiau;
- keli svogūnų laiškai, supjaustyti;
- saujelė graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje, atvėsintų ir stambiai sukapotų;
- gabaliukas kietojo ožkų pieno sūrio, sutarkuoto ar supjaustyto drožlėmis;
- šviežių petražolių, sukapotų;
- šlakelis citrinos sulčių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį, kur apkepsite smidrus – tinka ir tradicinis, ir elektrinis, pagaliau, taip pat ir grilio keptuvė, naudojama ant vyryklės.
2. Apskuskite smidrų kotelius, sumedėjusius galiukus nupjaukite. Aptepkite stiebelius aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir dėkite kepti. Kepkite vartydami apie 5–6 min., kol kiek suminkštės, skrustelės, bet išliks traškūs. Iškepusius supjaustykite skersai į 2–3 dalis.
3. Berkite smidrų pagaliukus į dubenį, čia pat dėkite ir kitus ingredientus, o tada sumaišykite, paragaukite, ar nieko netrūksta, ir tiekite.