Tobula vakarienė: kokosiniai Oksanos varškėčiai be glitimo

Netoleruojate glitimo? Tuomet kviečiame išbandyti šį receptą, kurį mums atsiuntė skaitytoja Oksana. Purūs ir kvepiantys kokosais varškėtukai bus nuostabi vakarienė visai šeimai.
Kokosiniai varškėčiai
Kokosiniai varškėčiai / Oksanos Misiukienės nuotr.

Kokosiniams varškėčiams reikės:

  • 360 g varškės,
  • 45 g kokosų drožlių,
  • 1 v.š. cukraus,
  • 1/2 a.š. malto cinamono,
  • 1 kiaušinio,
  • 30 g ryžių miltų + 10 g varškėčių formavimui,
  • Žiupsnio druskos,
  • 1-2 v.š. aliejaus kepimui.


Gaminimo eiga:


1. Varškę, kiaušinį, cukrų ir kokosų drožles dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname.
2. Miltus sumaišome su druska ir cinamonu.
3. Miltų mišinį beriame į varškės masę ir užmaišome tešlą.
4. Formuojame varškėčius.
5. Keptuvėje įkaitiname 1-2 v.š. aliejaus.
6. Apkepame varškėčius iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
7. Tiekiame šiltus su uogomis ir klevų sirupu.

Dėkojame Oksanai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų