Tobulai purūs ir sultingi lašišos kotletukai iš „Aurimėlio virtuvės“

Tobulai purūs ir sultingi, greitai pagaminami, tikrai verti dėmesio kotletukai. Jiems paruošti tereiks keleto ingredientų ir trupučio laiko, o tada lauks tobuli pietūs ar vakarienė.
„Aurimėlio virtuvės“ lašišos kotletukai
„Aurimėlio virtuvės“ lašišos kotletukai / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 1 kg lašišos filė;
  • 2 kiaušinių;
  • 4 v. š. krakmolo;
  • 200 g grietinėlės;
  • krapų;
  • druskos, pipirų.

Gamyba:

Į smulkintuvą dedame supjaustytą lašišos filė, krakmolo, mušame kiaušinius, pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų ir dedame smulkintų krapų. Viską maišome smulkintuve apie 5min. Gausis puri puri masė.

Drėgnomis rankomis formuojame kotletukus ir dedame kepti į keptuvę su aliejumi. Kepame kol gražiai apskrunda.

Kotletukus sudedame į troškintuvą, užpilame grietinėlės, pagardiname druska, pipirais. Uždengiame folija ir dedame į orkaitę troškintis (170 laipsnių karščio orkaitėje apie 15min).

Patiekiant pabarstome smulkintų krapų ir išspaudžiame citrinos sulčių.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis