„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tobulai vasaros vakarienei – su sūriu kepti cukinijų griežinėliai

Kai darže ima derėti cukinijos, atsiveria dar viena galimybė virtuvės improvizacijoms. Juk tai daržovė, iš kurios galima ne tik kepti blynus, naudoti ją troškiniuose, bet ir virti uogienes bei gaminti desertus! Kviečiame išmėginti dar vieną receptą!
Su sūriu kepti cukinijų griežinėliai
Su sūriu kepti cukinijų griežinėliai / Vida Press nuotr.

Reikės:

  • 2 cukinijų,
  • Druskos ir pipirų,
  • Rūkytos paprikos,
  • 5 česnako skiltelių,
  • alyvuogių aliejaus,
  • 100 g Gouda sūrio,
  • pundelio šviežių krapų,
  • 2 valg. š. majonezo.

Gaminimas:

Cukinijas nuplaukite ir supjaustykite piršto storio griežinėliais. Sudėkite į indą, apibarstykite druska, pipirais, rūkyta paprika, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite, kad cukinija prisigertų prieskonių. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Cukinijas išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 25 minutes.

Kol cukinijos kepa, sutarkuokite sūrį ir smulkiai sukapokite krapus. Suberkite į dubenį, dėkite majonezą, susmulkintą česnaką ir gerai išmaišykite.

Ant iškepusių cukinijos griežinėlių dėkite po šaukštą sūrio mišinio ir vėl dėkite į orkaitę 10 minučių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs