Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulam sekmadienio desertui – obuolių pyragai

Obuolių derlius šiais metais tiesiog neįtikėtinai gausus! Galite virti įvairias uogienes, kurios, pagardintos vanile ir cinamonu, puikiai derės šaltais žiemos rytais skanaujant šiltutėlius blynelius... Arba išsikepti pyragą – jų receptų jums atrinkome su kaupu. Saldžiausių atradimų!
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.
Obuolių pyragas su baltymais
Receptas: Obuolių pyragas su baltymais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 80
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 120.00 g (100 gr. kambario temperatūros tešlai ir 1 valg. š. įdarui)
Graikiniai riešutai: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (1 vnt. tešlai ir 3 baltymai baltymų sluoksniui)
Cukrus: 280.00 g (1 valg. š. tešlai, 75 gr. įdarui ir 180 gr. baltymų sluoksniui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Obuoliai: 600.00 g (rūgštūs, įdarui)
Vanduo: 80.00 ml (truputis įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su grūstais riešutais, minkštu sviestu ir cukrumi, tada įmaišykite plaktą kiaušinį.

2. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandį palaikykite šaldytuve.

3. Atšalusią tešlą iškočiokite, ja išklokite apskritos kepimo formos dugną ir kraštus, subadykite tešlą šakute, kad neišsipūstų, ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10–15 min.

4. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

5. Keptuvėje ištirpinkite truputį sviesto, sudėkite obuolius ir pakepinkite.

6. Cukrų ir krakmolą išmaišykite vandenyje, gautą masę supilkite ant obuolių ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki pradės tirštėti, tada sukrėskite ant tešlos.

7. Kiaušinių baltymus su cukrumi išplakite iki standumo, sukrėskite į konditerinį maišelį ir formuodamos norimus raštus padenkite pyrago paviršių.

8. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min.

Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Suskleisti
Angliškas obuolių pyragas
Receptas: Angliškas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.6 / 123
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Pienas: 125.00 ml
Miltai: 2.00 st.
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Obuoliai: 1.00 kg
Kaip gaminti

1. Trynius išsukite su cukrumi. Paskui supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite nuluptus ir smulkiai supjaustytus ar stambiai sutarkuotus obuolius.

2. Galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą ir 30–40 min. kepkite 200ºC karštumo orkaitėje.

Suskleisti
Obuolių pyragas su apelsinais
Receptas: Obuolių pyragas su apelsinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 18
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g (tešlai)
Miltelinis cukrus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Saldžios grietinėlės sviestas (4 valg. š. tešlai, 1 valg. š. skardai patepti ir 1 valg. š. įdarui) 6.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Obuoliai: 10.00 vnt. (įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys ir žievelė įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus ir cukrų maišykite su smulkiai sukapotu sviestu, kol gausite vienalytę masę. Įpilkite šiek tiek vandens, kad tešla nekibtų prie rankų. Suformuokite tešlos rutulį ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.

2. Atidėkite tris obuolius. Likusius nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Paruoštus obuolius sudėkite į puodą ir suberkite cukrų, druską, tarkuotą apelsino žievelę, sultis ir virkite ant lėtos ugnies 20 min. Taip paruoštą masę sutrinkite šakute, sudėkite sviestą ir palikite atvėsti.

3. Likusius obuolius nuvalykite ir supjaustykite lygiomis skiltelėmis. Tešla išklokite norimą kepimo formą. Tešlos paviršių sutepkite sviestu, subadykite šakute ir kepkite 250°C orkaitėje 12–15 min. Tada ištraukite, sudėkite obuolių įdarą, ant viršaus – supjaustytus obuolius ir vėl pašaukite dešimčiai minučių į orkaitę.  

Suskleisti
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
Receptas: Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g (ir 3 valg. š. kremui)
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (maltų)
Soda: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 st.
Obuoliai: 300.00 g (smulkiai pjaustytų)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (ir 5 g kremui)
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Sūris: 100.00 g („Philadelphia“, kremui)
Miltelinis cukrus: 300.00 g (kremui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu vandeniu nurodyta tvarka. Tešla turi būti tiršta. Ją supilkite į paruoštą formą ir kepkite 45 min.

2. Patiekite su kremu iš „Philadelphia“ sūrio. Išmaišykite sūrį, sviestą, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų iki vientisos masės ir aptepkite iškeptą pyragą.  

Suskleisti
Šokoladinis obuolių pyragas
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.9 / 25
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 200.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Lazdynų riešutai: 125.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltai: 200.00 g
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Kakava: 2.00 valg. š.
Pieniškas šokoladas 200.00 g
Obuoliai: 5.00 vnt.
Romas 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu.

3. Penkis obuolius nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su romu ir sudėkite į tešlą. Ją supilkite į formą ir kepkite 50–60 min.

4. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti ir apipilkite ištirpintu šokoladu.  

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Gustavo obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Miltai: 10.00 valg. š.
Obuoliai: 4.00 vnt. (geriausiai antaniniai)
Cukrus: 1.00 st. (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.

2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei cinamonu palikite šiek tiek pastovėti.

3. Į kepimo formą įklokite du trečdalius tešlos suformuodama dubenėlį.

4. Dugną pabarstykite trintais migdolų riešutais ir sudėkite obuolius.

5. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir gražiai išdėliokite ant obuolių.

6. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.

7. Likus pusvalandžiui, kaitrumą perpus sumažinkite. 

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Tarkuotų obuolių pyragas
Receptas: Tarkuotų obuolių pyragas
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 29
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt. (rūgštūs)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 8.00 vnt.
Cukrus: 400.00 g
Miltai: 400.00 g
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius ir viską išplakite.

2. Obuolius nuplaukite, su burokine tarka nutarkuokite iki sėklalizdžių ir sudėkite i tešlą.

3. Kepkite apie 45min. 180 ºC temperatūros orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė

 

Suskleisti
Obuolių pyragas su kokosu
Receptas: Obuolių pyragas su kokosu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
4.0 / 20
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g
Miltai: 60.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Obuolius supjaustykite kubeliais, sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite cukrumi.

2. Sumaišykite sviestą, miltus, kiaušinį, cukrų ir pačiame gale kokoso drožles.

3. Visą masę sudėkite ant obuolių ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.

Receptą atsiuntė Liuda A.

Suskleisti
Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Receptas: Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 8.00 valg. š.
Sviestas: 90.00 g
Grietinė: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 5.00 valg. š. (1 valg. š. cinamoninio cukraus ir 4 valg. š. uogienių cukraus)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Nektarinai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į miltus sutarkuokite šaltą sviestą, įberkite citrinos žievelių, suberkite 2 šaukštus uogienių cukraus, išmaišykite. Sudėkite kepimo miltelius, sumaišytus su grietine ir vėl išmaišykite šakute. Turėtų gautis trupininė masė.

2. Mažesnę jos pusę pasidėkite valandai į šaldytuvą - bus viršui apiberti. Į likusią trupininę masę supilkite šalto vandens šaukštą ir išminkykite. Taip pat palaikykite šaldytuve.

3. Torto formą ištepkite sviestu ir iš tešlos suformuokite pagrindą su kraštais. Supilkite obuolinę masę, paruoštą iš tarkuotų obuolių, sumaišytų su cinamonu bei 2 šaukštais uogienių cukraus.

4. Ant viršaus užberkite trupininę tešlą, sukaišiokite pjaustytus nektarinus.

5. Kepkite apie 45 min. 180 °C temperaūros orkaitėje. Papuoškite nektarinine gėle.

Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais
Autorės nuotr./Trupininis obuolių pyragas su nektarinais

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

 

 

 

 

 

 

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Karštas obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g (90 g tešlai, 10 g kepimui ir skardai patepti)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai, 1 baltymas)
Vanduo: 1.00 valg. š.
Obuoliai: 120.00 g
Cukrus: 50.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą.

2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą, kraštus (maždaug 1 cm pločio) apipjaustykite. Ta juostele apjuoskite gilesnės apvalios formos kraštus.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite riekutėmis. Vieną šaukštą sviesto ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, cinamoną, vanilinį cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukrus. Tada sudėkite obuolius ir, uždengę dangčiu, troškinkite 10 minučių, kol obuoliai taps minkšti. Nuėmusios dangtį ir dar pakaitinkite apie 5 minutes.

4. Gautą masę atšaldykite. Obuolius sudėkite į sviestu pateptą formą ir uždenkite tešla, gerai apspauskite kraštus. Viršų patepkite baltymais ir apibarstykite milteliniu cukrumi. 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 210 laipsnių ir kepkite apie 40 minučių.

6. Pyragą patiekite inde, kuriame jis kepė ir valgykite karštą kartu su plakta grietinėle arba ledais.

Suskleisti
Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
Receptas: Šokoladinis obuolių pyragas su bananais ir bazilikais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.5 / 39
Receptas
Ingredientai
Margarinas: 200.00 g (kepiniams)
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 4.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 vnt. (švieži lapeliai)
Kaip gaminti

1. Puode ant silpnos ugnies ištirpinkite margariną ir šokoladą. Palikite atvėsti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Tada supilkite šokoladą su margarinu, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišykite.

3. Bananus nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Obuolius supjaustykite skiltelėmis. Baziliko lapus susmulkinkite. Obuolius, bananus ir bazilikus suberkite į tešlą, gerai išmaišykite.

4. Kepimo formą patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-50 minučių. Galite pabarstyti milteliniu cukrumi, papuošti uogomis, ledais, plakta grietinėle, šokoladiniu padažu ir kt.

Receptą atsiuntė Nina Balinskienė

Suskleisti
Tirpstantis burnoje obuolių pyragas
Receptas: Tirpstantis burnoje obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 70
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 1.00 st.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š. (arba margarinas)
Vanduo: 2.00 valg. š. (nebūtina)
Obuoliai: 5.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kokosų drožlės: 100.00 g (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Iš kiaušinio, miltų, grietinės, sviesto užminkykite tešlą. Jei reikia, įpilkite vandens. Iš tešlos iškočiokite keturis plonus lakštus. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Į riebalais išteptą skardą dėkite tešlos lakštą, ant jo 1/3 obuolių, pabarstykite cukraus, cinamono ir uždenkite kitu tešlos lakštu. Taip sluoksniuokite ir toliau, kol nebeliks lakštų.

3. Pyrago viršų apibarstykite cukrumi ir kepkite apie valandą. Iškepusį pyragą papuoškite cukrumi ir kokosų drožlėmis.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti
Obuolių pyragas su vaniliniu įdaru
Receptas: Obuolių pyragas su vaniliniu įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 18
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (minkštas - tešlai)
Cukrus: 75.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (trynys - tešlai ir 2 kiaušiniai - įdarui)
Miltai: 225.00 g (tešlai)
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis - įdarui)
Grietinėlė: 500.00 ml (įdarui)
Miltelinis cukrus: 75.00 g (įdarui)
Pudingas: 2.00 vnt. (vanilinis - įdarui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės - įdarui)
Obuoliai: 7.00 vnt. (7-9 vienodo dydžio - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir tryniu. Po truputį berkite miltus, užminkykite vientisą tešlą. Iš jos iškočiokite skritulį ir įtieskite į riebalais išteptą kepimo formą, kraštus apipjaustykite. Iš likusios tešlos iškočiokite maždaug 4 cm pločio juostelę ir apjuoskite formos kraštus. Tešlą pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

2. Iš vanilės ankšties išimkite šerdį, sudėkite į grietinėlę. Įmaišykite miltelinį cukrų, pudingo miltelius, išplaktus kiaušinius, apelsino žieveles ir gerai išsukite.

3. Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Šiek tiek atvėsinkite.

4. Obuolius nulupkite, specialiu įrankiu išskobkite sėklalizdžius. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad neruduotų, ir išdėliokite ant iškeptos tešlos.

5. Obuolius užpilkite grietinėlės mase. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai kepinys parus, uždenkite folija. Pyragą atvėsinkite, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
Receptas: Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 210.00 g (175 g - tešlai ir 1 valg. š. - įdarui)
Miltai: 300.00 g (tešlai)
Cukrus: 300.00 g (100 g - tešlai ir 100 g - įdarui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - tešlai)
Obuoliai: 1.00 kg (1 - 1,5 kg - įdarui)
Citrinos: 2.00 vnt. (citrinos sultys - įdarui ir pusės citrinos sulčių - glajui)
Razinos: 50.00 g (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š. - įdarui)
Migdolai: 100.00 g (skaldyti - įdarui)
Miltelinis cukrus: 100.00 g (glajui)
Kaip gaminti

1. Iš sviesto, miltų, cukraus ir trynio išminkykite vientisą tešlą. Padarykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir valandai dėkite į šaldytuvą. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su cukrumi, razinomis, cinamonu.

2. Sviestą ištirpinkite ir jame kepinkite migdolus, kol pagels.

3. Iš dviejų trečdalių tešlos iškočiokite didelį skritulį, įtieskite į riebalais pateptą kepimo formą, kraštus užlenkite.

4. Ant tešlos paskleiskite kepintus migdolus, sukrėskite obuolių masę. Iš likusios tešlos iškočiokite mažesnį skritulį ir juo uždenkite obuolius, kraštus užspauskite. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

5. Miltelinį cukrų išsukite su iš pusės citrinos išspaustomis sultimis. Aptepkite iškepusio pyrago viršų ir palikite atvėsti.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Vanilinis obuolių pyragas
Receptas: Vanilinis obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 43
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 vnt. (ankšties sėklų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Cukrus "Demerara": 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.

2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.

3. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.

4. Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Karštas obuolių pyragas
Receptas: Karštas obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 36
Receptas
Ingredientai
Biskvitas: apvalus 1.00 vnt.
Grietinė: 200.00 g
Sutirštintas pienas: 400.00 g (skardinė)
Obuolių tyrė: konservuota 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Obuoliai: 2.00 vnt. (dideli)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Sultys: 50.00 ml (obuolių - glajui)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė.

2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant jo supilti paruoštą masę ir 190ºC karštumo orkaitėje kepti apie 30 min.

3. 0buolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. Jas išdėlioti ant pyrago ir aplieti karštu glajumi.

4. Glajui obuolių sultis sumaišyti su krakmolu ir cinamonais, užvirinti ir ant mažos ugnies maišant virti, kol sutirštės.

5. Iki patiekiant pyragą keliolika minučių palaikyti išjungtoje, bet dar karštoje orkaitėje.

Suskleisti
Obuolių pyragas dubenyje
Receptas: Obuolių pyragas dubenyje
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 21
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Sviestas: 100.00 g (šalto - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (nedidelis - tešlai)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Migdolai: 50.00 g (drožlių - įdarui)
Obuoliai: 4.00 vnt. (nedideli - įdarui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - įdarui)
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš miltų, sviesto, kiaušinio ir vanilinio cukraus išminkykite tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, apvyniokite plėvele ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Migdolų drožles paskrudinkite keptuvėje. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi, krakmolu, migdolais ir cinamonu.

3. Masę sukrėskite į riebalais pateptą ir maltais džiūvėsiais pabarstytą karščiui atsparų stiklinį ar keraminį indą.

4. Iš tešlos iškočiokite apskritą lakštą ir juo uždenkite indą su obuolių mase. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. Dar karštą pyragą galite aptepti marmeladu. Valgykite šaukštu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Obuolių pyragas su medumi
Receptas: Obuolių pyragas su medumi
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Grietinėlė: 200.00 g (riebios, ne mažiau 30 proc. riebumo)
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Soda: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Cinamonas: 2.00 valg. š.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Gausiai apibarstykite cinamonu.
  2. Cukrų, grietinę, kiaušinius ir medų sumaišykite, įmaišykite šaukštelį nugesintos sodos.
  3. Tuomet suberkite persijotus miltus. Tešla turi būti tiršta, bet ne per tiršta ir ne per skysta. Kad taip gražiai nuo šaukšto slystų, o ne varvėtų upeliu.
  4. Taigi į tešlą sudėkite obuolius ir išmaišykite.
  5. Visą masę supilkite į riebalais pateptą kepimo skardą ir į 170 C orkaitę valandėlei ar kol patys matysite, kad iškepęs.

Receptas iš tinklaraščio „Bitė motinėlė“

Suskleisti
Paprastas obuolių pyragas
Receptas: Paprastas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 48
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 150.00 g
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sutrinta su visa žievele)
Obuoliai: 6.00 vnt. (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis vid. dydžio obuoliai)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi formą 20x20 cm (kvadratinę).
  2. Obuolius sumaišykite su citrina. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki vienalytės šviesiai gelsvos masės, plakant įpilkite aliejaus, dar paplakite, įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, gerai išmaišykite.
  3. Tešlą išmaišykite su obuoliais, sukrėskite į formą, kepkite apie 40 minučių.
  4. Patikrinkite mediniu pagaliuku. Iškepusį pyragą penkias minutes praaušinkite formoje, baikite aušinti ant grotelių.

Kulinaro patarimas. Šitą pyragągalima kepti  ne tik su obuoliais, bet ir su avietėmis, o viršų apšlakstyti glajumi iš miltelinio cukraus ir aviečių trauktinės (todėl glajus ir rožinis). Šiuo atveju nekeiskite kepimo miltelių soda!

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Migdolų ir obuolių pyragas
Receptas: Migdolų ir obuolių pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 300.00 g
Sviestas: 195.00 g
Obuoliai: 4.00 vnt.
Migdolai: 120.00 g (trintų)
Cukrus: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Paprastus sausainius (recepto autorė naudojo Seimo) sutrinkite blenderiu.
  2. Ant silpnos ugnies išlydykite sviestą (130 g). Viską sumaišykite ir suberkite į kepimo indą.
  3. Kraštus suformuokite aukštesnius, dugną priplokite.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pagrindą kepkite apie 10min.    
  5. Kol kepa, pasigaminkite torto vidurį. Cukrų sumaišykite su smulkintais migdolais (beje, recepto autorė naudojo caster cukrų, jei tokio  neturite, reikėtų rinktis kuo smulkesnį).    
  6. Išlydykite sviestą (65 g), gretai sumaišykite su biria mase.  
  7. Įmuškite vieną kiaušinį tiesiai į tešlą. Kito baltymą išplakite iki standžių putų (likusio trynio šiam receptui nebeprireiks), tada atsargiai šaukštu viską sumaišykite ir užpilkite ant paruošto pagrindo.    
  8. Nulupkite obuolius, padalinkite į dvi dalis, supjaustykite lygiomis riekelėmis. Kiekvieną aptepkite citrinos sultimis ir atsargiai dėkite ant pyrago.   
  9. Kepkite 40 min. 160 laipsnių temperatūroje.   
  10. Kai pyragas iškeps, galima apibrastyti milteliniu cukrumi.

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Obuolių pyragas
Receptas: Amerikietiškas obuolių pyragas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 149
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g (mažesnio glitimo)
Sviestas: 250.00 g (200 g tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 tryniai tešlai ir 1 baltymas įdarui)
Cukrus: 100.00 g
Obuoliai: 6.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rudasis cukrus: 120.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą.
  2. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos pyrago papuošimui.
  3. Obuolius nuplaukite, nulupkite žievelę ir supjaustykite smulkiomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
  4. Sumaišykite cukrų, cinamoną, muskatą, sviestą su obuoliais ir dailiai juos išdėliokite pyrago centre. Papuoškite pyragą tešlos juostelėmis. Jas patepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
  5. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Suskleisti
Močiutės obuolių pyragas su cinamonu
Receptas: Močiutės obuolių pyragas su cinamonu
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 223
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 4.00 vnt. (4 - 5)
Cukrus: 3.00 st. (2 arbat. š. - obuolių apibarstymui ir 3/4 st. - tešlai)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - arbat. š. - obuolių apibarstymui ir žiupsnelis - tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Vanilės pasta: (0,5 - tešlai, tinka ir ekstraktas) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Obuolius nuskuskite, išvalykite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apibarstykite dviejų rūšių cukrumi, cinamonu ir gerai išmaišykite.
  2. Tešlai kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  3. Baltymus gerai išplakite. Susidarius standžioms, baltoms putoms, į juos po truputį, nuolat maišydami suberkite cukrų.
  4. Viską gerai išmaišykite, į baltymus įmaišykite trynius, po truputį berkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, įberkite cinamono ir pagardinkite vanile.
  5. Viską gerai išmaišius, į tešlą plona srovele pilkite ištirpintą, karštą, beveik verdantį sviestą (gali pasirodyti keista, kad į tešlą pilamas karštas sviestas, bet recepte tai ir buvo pabrėžta, pirmą kartą recepto autorė darydama pati labai nerimavo dėl šio gamybos etapo, bet dabar drąsiai pila karštą sviestą ir visada viskas puikiai pavyksta).
  6. Tešlą gerai išmaišykite (sviestas iš pradžių maišysis gana sunkiai, todėl nebeplakite plakikliu, o tiesiog pasiimkite šaukštą ar mentelę ir viską sumaišykite).
  7. Į tešlą sudėkite ir gerai išmaišykite obuolius.
  8. Pyragą sukrėskite į kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis liks sausas).

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Obuolių pyragas su „Rududu“
Receptas: Obuolių pyragas su „Rududu“
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 86
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 120.00 g
Margarinas: 130.00 g (kepinių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 150.00 g
Obuoliai: 2.00 vnt. (2 - 3)
„Rududu“ karamelė:(skardinė) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Margariną iki purumo plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  2. Įmuškite kiaušinius. Po truputį įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, sumaišykite su „Rududu“.
  4. Jei „Rududu“ masė per kieta, skardinę įstatykite į karštą vandenį ir palaukite, kol suminkštės.
  5. Karamelės įdarą paskirstykite ant paruoštos pyrago tešlos.
  6. Pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais