1. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius.
2. Mėsą sudėkite į dubenį. Sudėkite smulkintus ir aliejuje pakepintus svogūnus, įpilkite vyno, įkrėskite šaukštą grietinės ir gerai išmaišykite. Sudėkite ryžius, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir dar sykį masę gerai išmaišykite. Prikimškite ja paprikų puseles ir išdėliokite stikliniame kepimo inde.
3. Paruoškite padažą: į prikaistuvį supilkite sultinį, sukrėskite kiek pasmulkintus konservuotus pomidorus, sudėkite trintus česnakus, įberkite bazilikų, pagal skonį maltų pipirų bei druskos ir porą minučių pakaitinkite. Padažą supilkite į indą, kuriame išdėliotos paprikos. Kepkite apie 20–25 minutes 220ºC karštumo orkaitėje.
4. Tiekite paskanintas su grietine išsuktu minkštu fetos tipo sūriu, apibarstytas smulkintomis žolelėmis.
1. Dubenyje sumaišykite kuskusą su prieskoniais ir užpilkite 200 ml verdančio vandens. Palikite 3 min., kol kruopos išbrinks.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite gabalėliais pjaustytą vištieną, tada sudėkite cukinijas. Baigiant kepti sumaišykite su kuskusu ir feta.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir įdarykite kuskuso mišiniu. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 30–35 min. Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pomidorų puselėmis.
1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas.
2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite.
3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas.
4. Skardą patepkite aliejumi, sudėkite įdarytas paprikas ir pašaukite į orkaitę.
5. Paruoškite padažą: majonezą, pamidorų padažą išmaišykite ir pakaitinkite keptuvėje.
6. Iškepus įdarytoms paprikoms užpilkite padažą ir tiekite su bulvėmis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Rūta Martinkevičiūtė
1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais.
2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos kubelius.
3. Gautu mišiniu įdarykite paprikas ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kuskuso kruopas išbrinkinkite verdančiame vandenyje.
2. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklas.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną, sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos, pipirų, rozmarinų, petražolių ir maišant pakepinkite.
4. Kepintą mėsą sumaišykite su kuskusu ir įdarykite paprikų puseles. Kepkite 225 laipsnių orkaitėje 5–10 minučių.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Bulves išvirkite, nusunkite ir dar karštas sugrūskite.
2. Pieną supilkiteį nedidelį puodą, sudėkite žuvis ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir palikite aušti.
3. Kai puodas praauš tiek, kad nebebus pavojaus nusideginti, žuvis iš pieno išimkite į didelį dubenį ir pamaigykite, kad subyrėtų į gabalėlius. Sudėkite grūstus česnakus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis, aliejų, suberkite maltus migdolus ir gerai išmaišykite. Sukrėskite bulvių košę, pagardinkite pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti tiršta.
4. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas. Puseles sudėkite ant grotelių (geriau, kad viena su kita nesiliestų) ir kepkite 160 °C orkaitėje, kol kraštai pradės anglėti.
5. Praaušusias paprikas pridėkite paruošto įdaro ir patiekite kiekvieną puselę papuošus perpus perpjautu citrinų griežinėliu.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pipirus nuplaukite. Nupjaukite viršūnėles, pasūdykite.
- Sumaišykite ryžius bei faršą. Gardinkite druska bei pipirais. Prikimškite pipirus. Dėkite į puodą.
Padarykite užpilą:
- Kario prieskonius ištirpinkite vandenyje (vandenį galima pašildyti), kad kario prieskoniai lengviau ištirptų.
- Vandenį sumaišykite su pomidorų padažu. Pridėkite smulkiai pjaustytų aitriųjų pipirų (norint aštriau galima dėti su sėklomis).
- Pridėkite kalendros sėklų. Viską kruopščiai išmaišykite. Pilkite ant paprikos viršūnių.
- Troškinkite, uždengę dangtį, apie 40-50 minučių.
- Retkarčiais laistykite paprikas iš viršaus užpilu.
Receptą atsiuntė Kristina
1. Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, viršūnėles nupjaukite.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje su dviem šaukštais aliejaus.
3. Suberkite ryžius, išmaišykite, supilkite vyną, kai ryžiai jį sugers, įpilkite 200 ml sultinio ir maišydamos virkite ant vidutinės ugnies, kol ryžiai sugers skystį. Taip po truputį įmaišykite likusį sultinį ir, kai ryžiai pasidarys minkšti, suberkite parmezaną.
4. Masę pagardinkite druska, pipirais, muskatais, citrinos žievelėmis, gerai išmaišykite ir nukaiskite, įmaišykite sviestą bei grietinę.
5. Paruoštu įdaru pripildykite paprikas, užvožkite nupjautas viršūnėles, supilkite sultinį ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 35–40 minučių.
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, į vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, tada berkite šiek tiek pipirų ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Kuskusą išvirkite su česnako skiltelėmis, kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite kruopas brinkti apie 10 min., tada atvėsinkite.
4. Pomidorus perpjaukite per pusę ir kartu su gerai nuvarvintomis ir nusausintomis alyvuogėmis įmaišykite į kruopas.
5. Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, šlakeliu aliejaus, įmaišykite trupintą fetą ir kapotus rozmarinus.
6. Paruošta mase įdarykite paprikas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
7. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.
1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną. Į faršo masę sudėkite kepintą svogūną, įberkite smulkintų petražolių, pipirų, druskos, mėgstamų prieskonių ir išmaišykite.
3. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite ir prikimškite įdaro. Galite kepti orkaitėje arba troškinti puode kaip balandėlius.
4. Valgykite su žaliomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar duona.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Didelėje keptuvėje iki aukso spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).
2. Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite apie porą minučių. Įdaras jau paruoštas.
3. Paėmusi paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.
4. Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas; jei tokio neturite, galite naudoti gilesnę kepimo formą ir uždengti ją folija). Į indą įpilkite tiek vandens, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.
5. Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 ºC orkaitę ir kepkite 30 minučių.
6. Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.
Patarimas! Ryžiais ir daržovėmis įdarytas paprikas galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą, ir kaip puikų garnyrą prie mėsos patiekalų.
Šaltinis: JI24.lt
1. Grikius nuplaukite ir išvirkite filtruotame vandenyje (tik nepervirkite!). Mes dažniausiai verdame labai paprastai: suberiame grikius į vandenį, palaukiame, kol pradės stipriai virti, tada išjungiame kaitrą ir paliekame brinkti. Išbrinksta taip, kad nelieka vandens pertekliaus.
2. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite šiaudeliais.
3. Brokolį nuplaukite ir susmulkinkite (kuo smulkiau).
4. Į įkaitintą keptuvę su šiek tiek riebalų berkite morkas ir brokolius. Pašildykite kelias minutes, kol pradės minkštėti.
5. Išvirtus grikius sumaišykite su brokoliais, morkomis, pipirais, druska.
6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros.
7. Nupjaukite paprikų viršūnėles kotelio pusėje (to, ką nupjovėte, neišmeskite, bet panaudokite kitiems patiekalams). Iš paprikų vidaus atsargiai išskobkite sėklas.
8. Į paruoštas paprikas pridėkite įdaro ir dėti į kepimo formą. Uždenkite kepimo popieriumi. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 min.
9. Kepimo trukmę reguliuokite patys, mums skaniausia, kai paprika išlieka traški, o ne minkšta. Jei jums patinka minkšta, tada kepkite ilgiau.
10. Galima valgyti tiesiog tokias, nes paprikos nėra sausos, o galima paskaninti pomidorų tyre – kaip jums skaniau.