03 16

Tobulas desertas savaitgaliui: galetė su slyvomis

Galetė yra tokio universalumo pyragas, kuriam nėra sezoniškumo, jį kepti galite bet kokiu metų laiku ir kaskart naudoti tai, kas po ranka. Galetei iškepti nereikia nei ypatingų sugebėjimų, ir net kepimo formų. Iškočiojus sviestinę tešlą ant kepimo popieriaus lakšto ir sudėliojus vaisius, galima šauti į orkaitę ir dengti stalą.
Nidos galetė su slyvomis ir pankolių padažu
Nidos galetė su slyvomis ir pankolių padažu / Asmeninio arch. nuotr.

Šiame kepinyje pagrindiniu smuiku griežia vaisiai, jie gali būti švieži arba šaldyti: slyvos, abrikosai, rabarbarai… Tačiau kiaurus metus čia puikiai tiks ir skiltelėmis supjaustyti obuoliai, paskaninti žiupsniu cinamono, imbiero ar kardamono. Tai proga sunaudoti pavytusias, ar senokai šaldiklyje pamirštas gėrybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų