Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Tobulas moliūgų pyragas: minkštas, drėgnas, ne per saldus

Minkštas, drėgnas, ne per saldus. Tobulas moliūgų pyragas, kurio receptu su mumis dalinasi 15min skaitytoja Oksana.
Moliūgo pyragas
Moliūgo pyragas / Oksanos Misiukienės nuotr.

Pyragui reikės:

  • 200 g moliūgo tyrės,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 80 g rudojo cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • 130 g pilno grūdo miltų ,
  • 1 a.š. kepimo miltelių,
  • 1 a.š. malto cinamono,
  • 1/4 a.š. malto muskato riešuto,
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto,
  • Žiupsnio druskos.

Įdarui:

  • 150 g varškės pagardinkite vaniliniu cukrumi arba sirupu,
  • 1 mažo kiaušinio.

Gaminimas:


1. Cukrų išplakame su sviestu. Įmušame kiaušinį ir išplakame dar kartą.
2. Dedame moliūgo tyrę, pilame vanilės ekstraktą ir permaišome.
3. Atskirame dubenyje permaišome miltus su kepimo milteliais ir prieskoniais.
4. Permaišome dvi mases ir užmaišome tešlą pyragui.
5. Permaišome varškę su kiaušiniu.
6. Kepimo formą (20 cm) išklojame popieriumi ir pilame 2/3 tešlos. Ant viršaus paskirstome varškės įdarą ir pilame likusią tešlą.
7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 min.
8. Pyragą atvėsiname ir supjaustome.

Skanaus!

Dėkojame Oksanai už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos