Ingredientai (4 asm.):
- 1 nemažas viščiukas, geriau kaimiškas;
- 1 citrina;
- kuokštas šviežių čiobrelių;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
bulvėms:
- 15–20 nedidelių bulvių;
- 1 didelė česnako galva, nenulupta, perpjauta horizontaliai pusiau;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 citrinos sultys.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Viščiuką apšluostykite, kad nebūtų drėgnas.
3. Citriną perpjaukite pusiau ir įdėkite į viščiuko vidų. Visą viščiuko išorę gerai ištrinkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų mišinius.
4. Kur tik įmanoma, atkelkite viščiuko odelę ir prikaišiokite čiobrelių.
5. Dėkite viščiuką į kepimo indą, aplinkui sudėliokite bulves, perpjautą česnaką, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, tarp bulvių sukaišiokite likusias čiobrelių šakeles.
6. Kiškite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 30 min. Sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 min. Išimkite iš orkaitės ir leiskite vištienai ramiai pabūti 10 min., o tuo metu užsiimkite bulvėmis.
7. Perdėkite jas į platų dubenį ir išspauskite iškepusias česnako skilteles, imkite bulvių grūstuvę ir šiek tiek pagrūskite bulves su česnakais – košės daryti nereikia, užteks kiek patraiškyti. Pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
8. Tiekite vištieną su bulvėmis ant stalo ir neprarykite liežuvio!