Prekės ženklo „Daumantai“ virtuvės šefas Algis Kairys sako, kad nesuklys tie, kas viščiuko kepimui rinksis specialią „rankovę“, ji apsaugos mėsą nuo išsausėjimo, o naudojami priedai harmoningai „sulips“ su mėsa.
Norintiems gaminimą namuose paversti smagia pramoga virtuvėje A.Kairys pataria atsipalaiduoti ir nebijoti eksperimentuoti. „Nevenkite įprastų patiekalų pagardinti netikėtais ingredientais. Tai gali būti mėtos, bazilikas, cinamonas ar net majonezas su egzotiškais priedais. Taip sukursite naujus skonius“, – pataria jis.
Pipirinis mangų skonio viščiukas
Ingredientai:
- apie 1,5 kg svorio viščiukas;
- 200 g majonezo;
- 1 prinokęs mangas;
- 1 paprika;
- 1 sauja juodųjų alyvuogių;
- 1 citrina;
- 1 poras;
- 4 skiltelės česnako;
- druskos, pagal skonį;
- maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, pagal skonį;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska, pipirais, majonezu, tarkuotais česnakais bei mango sultimis, kurias gausite išspaudę prinokusį vaisių. Viščiuką galite marinuoti ir mangų skonio majoneze – procesas bus paprastesnis. Gautu mišiniu ištrinkite viščiuką ir palaikykite šaltai apie 1 val.
2. Į kepimui skirtą plėvelę (rankovę) dėkite viščiuką, tada alyvuoges, paprikų, citrinų bei porų griežinėlius ir užriškite.
3. Kepkite 2 valandas iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Patiekite su iškepusiomis daržovėmis ir kitais mėgstamais priedais.