Tobulas pavasarinis derinys – gnocchi, porai ir daug, daug šviežių žalumynų

Pavasariniai ūkininkų turgūs Niujorke pradeda šurmuliuoti daug vėliau, nei aš norėčiau. Kovas ir balandis praeina, ir pagaliau šiltos dienos išveja šaltąsias. Tačiau ant prekystalių ir toliau daugiausia matau peržiemojusius porus ir špinatus bei praėjusio sezono bulves, svogūnus ir obuolius.
Pavasarinis troškinys
Pavasarinis troškinys / „The New York Times“/Linda Xiao nuotr.

Štai kodėl visada taip nudžiungu, kai pagaliau atkeliauja pirmieji pavasarinių žalumynų ryšulėliai. Parsinešu namo jų pilną glėbį, pasiruošusi tuojau pat sumesti juos į puodą.

Valgyti kalnus pavasarinių žalumynų – troškintų, virtų, garintų, apkeptų ar suplaktų į kokteilį, yra sena pavasario tradicija, skirta sustiprinti kūną, visą žiemą negavusį šviežių daržovių.

Tačiau net ir šiais laikais vis dar apima kažkoks nenusakomas, gerąją prasme primityvus jausmas krimstelėjus tų pirmųjų vietinių, švelniai karstėjusių burokėlių lapų, sultenių ir kiaulpienių lapelių.

Jie – sveikintinas pokytis racione po įprastinėmis darbo dienomis prekybos centruose paskubomis į krepšį įsimestų lapinių kopūstų ir špinatų, kuriuos paprastai renkuosi žiemą.

Iš visų žalumynų paruošimo būdų man labiausiai patinka troškinimas. Riebalai liesiems žalumynams suteikia skalsos, o skystis (toliau pateikiamame recepte tai – sultinio ir vyno mišinys) – padaro lapelius švelnius ir minkštus kaip šilkas. Pritaikius tą pačią bazinę techniką galima troškinti bet kokius žalumynus ar jų derinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis