Ingredientai:
- 4 kiaušiniai;
- 800 g rikotos;
- 30 g kukurūzų krakmolo;
- 1 citrinos nutarkuota žievelė;
- 130 g cukraus;
- 100 g šokolado lašelių (nebūtina);
- cukraus pudros (viršui pabarstyti).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą nusegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite rikotą, suberkite citrinos žieveę ir gerai išmaišykite.
3. Suberkite kukurūzų krakmolą ir darsyk gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite šokolado lašelius, jei naudojate, ir vėl išmaišykite.
4. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tada didesnę kepimo formą, kurioje tilptų forma su tešla, pripildykite vandens – jo reikia tiek, kad siektų 1/3 formos su pyragu aukščio. Šis būdas vadinamas „kepimu vandens vonelėje“.
5. Kepkite 1 val. ir 15 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti kambario temperatūroje, o tada dėkite atšalti ir susitingti į šaldytuvą. Mažiausiai 6 val., o geriausia per naktį. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.