„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tobulas rikotos pyragas: kreminės tekstūros, be miltų, kvepiantis citrina

Kepiniai be jokių miltų mūsų jau nebestebina, daug ką jie net žavi savo lengvumu, purumu. Išbandykite rikotos pyragą, kurį kepsite vadinamoje „vandens vonelėje“. Skaniausias jis atšalęs, sustingęs, o gardinti galite bet kokiomis mėgstamomis uogomis (nors skanu bus ir be jų).
Rikotos pyragas
Rikotos pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 kiaušiniai;
  • 800 g rikotos;
  • 30 g kukurūzų krakmolo;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė;
  • 130 g cukraus;
  • 100 g šokolado lašelių (nebūtina);
  • cukraus pudros (viršui pabarstyti).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Apvalią kepimo formą nusegamais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

2. Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius ir cukrų. Sudėkite rikotą, suberkite citrinos žieveę ir gerai išmaišykite.

3. Suberkite kukurūzų krakmolą ir darsyk gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite šokolado lašelius, jei naudojate, ir vėl išmaišykite.

4. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo formą, tada didesnę kepimo formą, kurioje tilptų forma su tešla, pripildykite vandens – jo reikia tiek, kad siektų 1/3 formos su pyragu aukščio. Šis būdas vadinamas „kepimu vandens vonelėje“.

5. Kepkite 1 val. ir 15 min. Išimkite iš orkaitės, leiskite visiškai atvėsti kambario temperatūroje, o tada dėkite atšalti ir susitingti į šaldytuvą. Mažiausiai 6 val., o geriausia per naktį. Prieš patiekiant pabarstykite cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs