Ingredientai:
- 1 kg vištienos su oda ir kaulais (blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių);
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 200 g raudonųjų vynuogių (idealu – besėklių);
- 150 g Kalamata alyvuogių (be kauliukų);
- 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 100 ml baltojo vyno;
- 200 ml vištienos sultinio (tinka pagamintas iš ekologiško kubelio);
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.
2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.
3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.
4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.
5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.
DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ VIŠTIENOS PATIEKALŲ RECEPTŲ RASITE ČIA