Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tobulas vasaros gėrimas – ledinė braškinė kava. Skanausit vėl ir vėl

Vasarą norisi ir atsigaivinti, ir nepritrūkti žvalumo, ir pasimėgauti sezoninėmis gėrybėmis. Jei pasiruošite kavos pagal šį receptą, viską vienu ypu ir gausite! O ką jau kalbėti, kad bus labai labai skanu...
Šalta braškinė kava
Šalta braškinė kava / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

braškių sirupui (jo užteks 3–4 kavos porcijoms):

  • 150 g braškių, supjaustytų ketvirčiais;
  • 50 g cukraus;
  • 100 ml vandens.

ledinei braškinei kavai (1 porcijai):

  • 3 valg. šaukšt. braškių sirupo;
  • ledo kubelių;
  • 120 ml riebaus pieno (galite keisti ir augaline alternatyva);
  • 60 ml stiprios kavos, šiek tiek atvėsintos.

Gaminimas:

1. Pirmiausia paruoškite braškių sirupą. Į nedidelį prikaistuvį berkite braškes, cukrų, pilkite vandenį, užkaiskite ir maišydami pavirkite ant vidutinės kaitros apie 10 min. Tuomet persunkite per sietelį – gausite tirštą sirupą. Likusius braškių tirščius galite naudoti kitoms reikmėms, o galite mesti į ruošiamą kavą. Leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.

2. Kai jau susiruošite gaminti kavą, pirmiausia į aukštą stiklinę pilkite braškių sirupo (jei norite, įmeskite ir pavirtų braškių), tuomet – kavą ir pieną, galiausiai berkite tiek ledo, kiek norisi, ir gerai išmaišykite. Ragaukite nedelsdami.

Sirupo likučius laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos