Ingredientai:
- 5 valg. šaukšt. manų kruopų;
- 0,5 stiklinės šilto pieno;
- 2 dideli kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 400 g varškės, skaniau – riebios;
- 2 gerai prinokę bananai;
- keli lašai vanilės ekstrakto ar 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
- žiupsnis druskos;
- gabaliukas sviesto, kepimo formai patepti;
- maltų džiūvėsėlių, kepimo formai pabarstyti.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite (arba išklokite kepimo popieriumi) apvalų ar keturkampį kepimo indą aukštesniais kraštais.
2. Į nedidelį dubenėlį suberkite manų kruopas, užpilkite jas šiltu pienu ir atidėkite į šalį, kol išbrinks.
3. Atskirkite kiaušinio trynius ir baltymus. Trynius išsukite su cukrumi iki balsvos masės. Į tą patį dubenį sudėkite varškę ir sutrintus bananus. Maisto smulkintuvu ar plaktuvu sutrinkite ir išplakite viską iki vientisos kreminės masės. Tačiau galite darbuotis ir šakute, tiesiog reikės daugiau pastangų, kad masė būtų kuo glotnesnė.
4. Į varškės masę sukrėskite išbrinkusias manų kruopas, pagardinkite keliais lašeliais vanilės ekstrakto ar vanilės pasta.
5. Kiaušinio baltymus ir druską rankine šluotele ar elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į varškės masę.
6. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30–35 min., kol gražiai apskrus ir sutvirtės.
7. Tiekite iškart su mėgstamais priedais – jogurtu, uogiene, džemu, grietine, klevų sirupu, banano griežinėliais.