Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų;
- 3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė pieno;
- 5 kiaušiniai;
- 100 g sviesto, išlydyto;
- sauja šilauogių ar mėlynių;
- sauja braškių, supjaustytų ketvirčiais;
- sauja gervuogių ar aviečių;
- klevų sirupo (patiekimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros;
2. Į didelį dubenį berkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, išmaišykite. Kitame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius ir pieną.
3. Supilkite plakinį į sausųjų ingredientų mišinį, čia pat pilkite ir pusę lydyto sviesto. Išmaišykite tik tiek, kad neliktų sausų ingredientų.
4. Supilkite likusį lydytą sviestą į plačią skardą, paskirstykite, kad padengtų dugną ir šonus – galite tam naudoti konditerinį šepetėlį. Tuomet supilkite į skardą pagamintą tešlą bei suberkite nuplautas ir nusausintas uogas.
5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 17-20 min. arba kol bus auksiškai rusvas.
6. Tiekite su klevų sirupu, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.