„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tobuli pusryčiai šeimai ar draugų būriui: blynas orkaitėje su gausybe uogų

Kai reikia prikepti blynų visam būriui, vienas žmogus turi aukotis ir ilgokai trypčioti prie viryklės. Jei norit to trypčiojimo (ir blynais prakvipusios virtuvės) išvengti, kepkite štai tokį blyną okaitėje, nepasigailėsit!
Orkaitėje kepti blynai
Orkaitėje kepti blynai / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 2 stiklinės miltų;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 stiklinė pieno;
  • 5 kiaušiniai;
  • 100 g sviesto, išlydyto;
  • sauja šilauogių ar mėlynių;
  • sauja braškių, supjaustytų ketvirčiais;
  • sauja gervuogių ar aviečių;
  • klevų sirupo (patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros;

2. Į didelį dubenį berkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, išmaišykite. Kitame dubenyje švelniai paplakite kiaušinius ir pieną.

3. Supilkite plakinį į sausųjų ingredientų mišinį, čia pat pilkite ir pusę lydyto sviesto. Išmaišykite tik tiek, kad neliktų sausų ingredientų.

4. Supilkite likusį lydytą sviestą į plačią skardą, paskirstykite, kad padengtų dugną ir šonus – galite tam naudoti konditerinį šepetėlį. Tuomet supilkite į skardą pagamintą tešlą bei suberkite nuplautas ir nusausintas uogas.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 17-20 min. arba kol bus auksiškai rusvas.

6. Tiekite su klevų sirupu, jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs