Anot Patricijos, gaminti juos teko ne kartą ir ne du, kol gavosi tokie, kokius mėgsta visa šeima. „Kol atradau aukso viduriuką, ne kartą esu juos sudeginusi, pagaminusi per minkštus ar per kietus, bet šiandien drąsiai galiu dalintis receptu ir žinoti, kad ir Jums juos pavyks iškepti tokius, kuriuos pamils visa šeima“, – sako moteris.
Patricija neslepia – tam, kad varškėtukai namuose sulauktų komplimentų, ji renkasi tik pačius geriausius ir jau seniai visos šeimos pamiltus AB „Pieno žvaigždės“ DVARO pieno produktus. „Meilė jiems pas mus liepsnoja jau daug metų, tad jei norite, kad rezultatas džiugintų, nekeiskite jų į nieką kitą, daugybės metų patirtis visgi užtikrina aukščiausią produkto kokybę!“
Varškėtukams reikės:
- 300 g DVARO 9% varškės,
- 60 g DVARO sviesto (tirpinto),
- 100 g DVARO pieno,
- 2 kiaušinių,
- 230 g miltų,
- 8 g vanilinio cukraus,
- 3 v.š. cukraus,
- 1 a.š. kepimo miltelių,
- žiupsnelio druskos.
Pagardinimui:
- DVARO 40% grietinės,
- mėgstamos uogienės,
- šviežių uogų,
- cukraus pudros,
- cinamono.
Gaminimas:
Visus produktus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
Neišsigąskite, nes masė yra minkšta ir limpanti prie rankų – būtent dėl to varškėtukai būna minkšti. Siūlau varškėtukus formuoti nuolat šlapinant rankas vandeniu, taip gausite apvalius ir gražius rutuliukus, kuriuos suploję iš karto dėkite į įkaitintą keptuvę.
Skanaus!