Ingredientai:
- 1 l vandens;
- 150 g cukraus;
- 6–7 pakeliai geros juodos arbatos;
- 600–700 g arbūzo be žievės;
- 2 valg. šaukšt. šviežiai spaustų žaliųjų citrinų (laimo) sulčių;
- šviežios mėtos lapelių, patiekimui (nebūtina).
Gaminimas:
1. Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų užvirkite ant vidutinės kaitros ir pavirkite, kol cukrus visiškai ištirps. Nukaiskite ir sumeskite į skystį arbatos pakelius. Palaikykite 10 min., kol arbata pritrauks.
2. Elektriniame smulkintuve ar kokteilinėje sutrinkite arbūzus kartu su žaliosios citrinos (laimo) sultimis. Per sietelį supilkite į didelį ąsotį, čia pat pilkite ir arbatą, išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų.
3. Tiekiant į stiklines pirmiausiai berkite ledukų, o tuomet pilkite gėrimo bei papuoškite mėtų lapeliais. Neberkite ledukų tiesiai į ąsotį, nes šie ims tirpti ir atskies gėrimą.