Tokio užkandžio dar nebandėt: su sezamais keptas fetos sūris, aplietas medumi

Kepti varškę ar prancūzišką sūrį su baltuoju pelėsiu – jokia naujiena, tai populiarus ir madingas užkandis. O ar kada bandėte kepti charakteringai sūrstelėjusį fetos sūrį? Apibarstytas sezamo sėklomis, o iškeptas patiekiamas su medumi, jis taps skanėstų skanėstu. Išbandykite jau šį savaitgalį!
Fetos sūris ir sezamo sėklos
Fetos sūris ir sezamo sėklos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 gabalas fetos sūrio;
  • 1 kiaušinis;
  • 3 valg. šaukšt. miltų;
  • 5 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
  • šviežių čiobrelių lapelių;
  • skysto medaus (patiekimui).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidukę kepimo formą – išklokite ją kepimo popieriumi.

2. Išpakuokite fetos sūrį ir kiek įmanoma jį nusausinkite.

3. Pasiruoškite 3 lėkštes: į vieną berkite miltus, į antrąją muškite ir paplakite kiaušinį, į trečiąją berkite sezamo sėklas.

4. Pirmiausia sūrį apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – sezamo sėklose, kad jį kuo geriau apliptų.

5. Dėkite sūrį į kepimo formą, pabarstykite čiobreliais ir kiškite į orkaitę. Kepkite 15–20 min., kol sėklos taps gražios auksinės spalvos.

6. Apšlakstykite iškepusį sūrį skystu medumi ir tiekite dar šiltą. Skanu su prancūziško batono riekelėmis, duonos lazdelėmis ar krekeriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis