Ingredientai:
- 1 gabalas fetos sūrio;
- 1 kiaušinis;
- 3 valg. šaukšt. miltų;
- 5 valg. šaukšt. sezamo sėklų;
- šviežių čiobrelių lapelių;
- skysto medaus (patiekimui).
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidukę kepimo formą – išklokite ją kepimo popieriumi.
2. Išpakuokite fetos sūrį ir kiek įmanoma jį nusausinkite.
3. Pasiruoškite 3 lėkštes: į vieną berkite miltus, į antrąją muškite ir paplakite kiaušinį, į trečiąją berkite sezamo sėklas.
4. Pirmiausia sūrį apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, o galiausiai – sezamo sėklose, kad jį kuo geriau apliptų.
5. Dėkite sūrį į kepimo formą, pabarstykite čiobreliais ir kiškite į orkaitę. Kepkite 15–20 min., kol sėklos taps gražios auksinės spalvos.
6. Apšlakstykite iškepusį sūrį skystu medumi ir tiekite dar šiltą. Skanu su prancūziško batono riekelėmis, duonos lazdelėmis ar krekeriais.