Ingredientai:
- 2 stiklinės pieno;
- 2/3 stiklinės manų kruopų;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 kiaušiniai;
- 6 valg. šaukšt. cukraus;
- 500 g varškės (riebios ar pusriebės);
- 100 g kokosų drožlių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus.
Gaminimas:
1. Į puodą supilkite pieną, suberkite druską, vanilinį cukrų ir kaitinkite, kol užvirs. Maišydama suberkite manus. Iškart nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pabrinkti.
2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Trynius gerai išsukite su cukrumi. Sudėkite per sietelį pertrintą varškę (apkepas bus glotnesnis, bet galima to ir nedaryti) ir gerai išmaišykite. Maišydama po šaukštą sukrėskite išbrinkusius manus, suberkite kokosų drožles (šiek tiek jų pasilikite), galiausiai įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus.
3. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 °C karštumo orkaitę. Po 20 minučių apkepo paviršių apibarstykite likusiomis kokosų drožlėmis, pridenkite kepimo popieriumi ir kepkite dar 25 minutes.
4. Iškepusiam apkepui leiskite šiek tiek pravėsti, o tada pjaustykite ir tiekite su mėgstamais priedais – grietine, jogurtu, uogiene ar mėgstamomis šviežiomis uogomis, jų tyre. Beje, ką tik iškepusį apkepą galima pabarstyti cukraus pudra.