Tik šį šeštadienį „Lidl“ parduotuvėse lietuviškos bulvės kainuos vos 0,24 Eur už 1 kg – tokios žemos kainos dar niekad nebuvo! 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės be kaulo, aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, įsigysite tik už 3,29 Eur. Norintiems pasigaminti gardžių desertų, „Lidl“ parduotuvėse į krepšelį įsimeskite „Pilos“ pusriebės varškės: aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 180 g pakuotė kainuos vos 0,66 Eur.
Ypatingo skonio kiaulienos nugarinė su bulvėmis
Atšalus orams, kviečiame pasigaminti sušildančius, komfortiškus patiekalus. Vienas iš jų – sultinga kiaulienos nugarinė su bulvėmis.
Jums reikės:
- 1,5 kg kiaulienos nugarinės be kaulo;
- 2 didesnių svogūnų;
- 1 česnako;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 3 v. š. sojų padažo;
- 3 v. š. graikiško jogurto;
- 3 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
- 1 kg bulvių;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Druskos, pipirų ir mėsos prieskonių pagal skonį;
- Mėgstamų daržovių garnyrui.
Smulkia tarka sutarkuokite svogūnus ir česnakus, sudėkite viską į dubenį. Į tą patį dubenį įberkite druskos, mėsos prieskonių, pipirų, įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sojų padažo ir viską gerai sumaišykite.
Kiaulienos nugarinėje maždaug kas 1,5 cm padarykite riekelių įpjovas – maždaug 1,5 cm pločio, palikite maždaug 2 cm nenupjautos riekelės. Mėsą įtrinkite pasiruoštu marinatu ir perkelkite į gilesnį dubenį. Uždengite maistine plėvele ir palikite marinuotis 3–4 val.
Nuskuskite ir nuplaukite bulves. Kiekvieną bulvę įpjaukite juostelėmis skersai ir išilgai, bet nenupjaukite iki galo. Supjaustytas bulves dėkite į dubenį. Ant bulvių užberkite druskos, pipirų bei įpilkite alyvuogių aliejaus.
Dubenėlyje sumaišykite graikišką jogurtą, grūdėtąsias garstyčias. Pasiruoštu padažu įtrinkite mėsą.
Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Marinuotą ir padažu pateptą mėsą įdėkite į kepimo skardą, o aplink išdėliokite bulves.
Mėsą ir bulves uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą su funkcija „viršus ir apačia“, be vėjelio. Po valandos mėsą ir bulves atidenkite ir šaukite atgal į įkaitintą orkaitę bei kepkite 20–30 minučių, tačiau įjungę ventiliatoriaus funkciją.
Iškeptą mėsą ir bulves išimkite, leiskite kiek pastovėti. Prie paruošto patiekalo patiekite savo mėgstamų daržovių.
Rudeninis obuolių pyragas su varške
Po tikrai sočių pietų desertui puikiai tiks lengvai paruošiamas ir gardus trupininis obuolių pyragas su varške, kuriuo galėsite pavaišinti visą šeimą.
Pyragui reikės:
- 300 g kvietinių miltų;
- 200 g šalto „Pilos“ sviesto;
- 170 g cukraus;
- 360 g „Pilos“ varškės;
- 250 g maskarponės sūrio;
- 2 obuolių;
- 3 kiaušinių;
- Cukraus pudros papuošimui.
Stambia tarka sutarkuokite šaltą sviestą. Į dubenį, kuriame yra sviestas, sudėkite miltus ir suberkite cukrų, tuomet viską sutrinkite ir suminkykite rankomis, kol susiformuos stambūs trupiniai. Netrinkite pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas. Dubenį su trupiniais dėkite 30 minučių į šaldytuvą.
Įdarui skirtą varškę, maskarponę, kiaušinius, cukrų sutrinkite iki vientisos masės, tačiau netrinkite pernelyg ilgai, kad masė nebūtų itin skysta.
Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Suberkite du trečdalius trupinių masės į formą, tolygiai paskirstykite dugne, paspauskite ir suformuokite kraštelius.
Obuolius perpjaukite perpus, išpjaukite sėklas. Tuomet obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais ir suberkite ant dugno. Atsargiai supilkite varškės masę ir išlyginkite. Viršų apibarstykite likusiais trupiniais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje su kaitinimo funkcija be vėjelio apie 70 minučių.
Iškeptą pyragą atvėsinkite iki kambario temperatūros, o tuomet dėkite į šaldytuvą, kol visiškai atšals. Prieš patiekiant pyragą, galima jį apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!