Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete

„Esu gurmanas, kuris gaminamus receptus visuomet keičia savo nuožiūra. Vis dėlto viską daugiau mažiau pritaikau lietuviškam skoniui ir namuose tuo momentu randamiems ingredientams“, – teigia kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius Marius Janavičius.
Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete
Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete / Asmeninio archyvo nuotr.

Šįkart su 15min skaitytojais M.Janavičius dalijasi savo parengtu neeiliniu receptu, kuriame pagrindiniais smuikais griežia vištiena ir pienas.
„Taip, tikrai, čia pienas yra viena iš sudėtinių dalių. Ši kepta višta – patiekalas, kuris gali pasirodyti keistokas, tačiau neapsigaukite. Pienas šiame patiekale kuria stebuklus ir nuostabiai suminkština mėsą. Gali būti, kad tokios sultingos vištienos dar nesate ragavę gyvenime. Tad kviečiu išbandyti“, – intriguoja kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius.

Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete
Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete


Piene keptai vištai M.Janavičius renkasi „DVARO“ pieno produktus. Anot tinklaraštininko, šis prekės ženklas į atmintį jam įsirėžęs jau nuo vaikystės ir visuomet asocijuojasi su tradicijomis bei kokybe.
„Dar asocijuojasi su labai lengvai besitepančiu sviestu. Tai – prekinis ženklas, kurį labai vertinu ir mielai renkuosi gamindamas patiekalus, nes tvirtai žinau, kad nusivilti neteks“, – motyvuoja M.Janavičius.

Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete
Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete

Piene kepta višta

Ingredientai:

  • 1 višta
  • 4 šaukštai „DVARO“ sviesto
  • 550 ml riebaus „DVARO“ pieno
  • tarkuota 2 citrinų žievelė
  • 10 česnako skiltelių
  • šiek tiek šviežio šalavijo
  • ½ cinamono lazdelės
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

  1. Vištą nusausiname, apibarstome druska ir pipirais.
  2. Keptuvėje, ant šiek tiek aukštesnės negu vidutinės kaitros, ištirpiname sviestą. Ant sviesto apkepame vištą, kad apskrustų.
  3. Į puodą supilame pieną, sudedame česnako skilteles (smulkinti nereikia), tarkuotą citrinų žievelę, cinamono lazdelę, šalavijo lapelius. Viską užverdame.
  4. Į kepimo indą dedame vištą, ant viršaus supilame užvirtą pieno mišinį.
  5. Užklojame kepimo folija, pašauname į 190ºC temperatūrą pasiekusią orkaitę 40 min.
  6. Nuimame foliją ir kepame dar 50 min.
  7. Prieš valgant leidžiame „pailsėti“ 1520 min.

Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete
Asmeninio archyvo nuotr./Tokios sultingos vištienos neragavote gyvenime: Mariaus paslaptis – mėsos ir pieno duete

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas