„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tokių ant grilio keptų bananų dar neragavot: aikčios visi, ką pavaišinsit

Nors prinokę vaisiai patys savaime yra tikras skanėstas, jei norit dar ko nors ypatingesnio, pabandykite juos trumpai pakepti ant grilio. Pavyzdžiui, tai gali būti bananai. Kviečiame išbandyti receptą, kuris labai maloniai nustebins.
Ant grilio kepti bananai
Ant grilio kepti bananai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6 dideli, gerai sunokę, bet nepernokę bananai;
  • 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • šiek tiek neutralaus skonio aliejaus.

Gaminimas:

1. Iki reikiamos kaitros įkaitinkite grilį.

2. Kiekvieną bananą perpjaukite išilgai pusiau (žievės nenulupkite!).

3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Šiuo mišiniu gausiai pabarstykite banano pjūvio pusę.

4. Patepkite grilio groteles aliejumi, o tada guldykite ant jų bananų puseles pjūviu žemyn. Pakepkite porą minučių, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 min.

5. Tiekite bananus su ledais ar apšlakstę lydytu šokoladu. Žievės galite taip ir nenulupti – bus patogu tiesiai iš jos šaukšteliu kabinti banano minkštimą, padengtą cukraus plutele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“