„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Tortas Naujiesiems. Išsirinkite ir gaminkite!

Po kalėdinio valgymo maratono, tikriausiai pyragų nesinori? Bet Naujųjų metų sutiktuvėms tikriausiai pasiruošite ką nors skanaus. Siūlome išsirinkti!
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 

12 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)

 

Produktai

Torto pagrindui

400 g trapių sausainių; 170 g saldžios grietinėlės sviesto; 100 g lazdynų riešutų.

Viršutiniams sluoksniams

500 g maskarponės sūrio; indelis saldaus sutirštinto pieno; 200 ml plakamosios grietinėlės; 8 arbat. š. želatinos; pakelis vyšnių ar braškių skonio želė; 100 g uogų (tinka šviežios arba šaldytos braškės, vyšnios, avietės); 20 g smulkinto cinamono. 

 

Kaip gaminti

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su lydytu sviestu.

2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.

3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.

4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.

5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.

6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite šilto vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.

7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.

8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.

9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.

 

IŠBANDYKITE!

Fotolia nuotr./Keptas sūrio pyragas
Fotolia nuotr./Keptas sūrio pyragas
Keptas sūrio pyragas
Fotolia nuotr./Kavos tortas
Fotolia nuotr./Kavos tortas
Kavos tortas

 

JEI NEMĖGSTATE SALDŽIAI

Autorės nuotr./Napoleonas su laaiaa
Autorės nuotr./„Napoleonas“ su lašiša
„Napoleonas“ su lašiša
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Autorės nuotr./Lietinių blynų tortas
Lietinių blynų tortas


 

Taip pat skaitykite:

Savaitgalio desertas

Saldi sekmadienio popietė

Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą

9 idėjos savaitgalio desertui

Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai

Kulinarijos pamokėlė: gaminame Pavlovos tortą

Sekmadienio desertas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs