Eksperimentų virtuvėje mėgėjas tortilijos bokštus prilygina lazanijomis. Pagrindinis šiuos du patiekalus, pasak Giedriaus, siejantis panašumas – jų sudedamosios dalys.
„Abiem patiekalams reikia faršo ir jūros sūrio. Skirtumas tas, kad lazanijoms naudojami kietagrūdžių kviečių makaronų lakštai, o štai bokštų „perdangoms“ – tortilijos, – pabrėžia Giedrius. – Tortilijų bokštą paruošti nesudėtinga, svarbiausia, rezultatas geras – skonio receptoriai šoka laimės šokį, o pavalgius – itin sotu. Tad rudeniui ir žiemai – pats tas.
Be to, mano širdis džiaugiasi esant galimybei užkurti kepsninę ne tik šiltuoju metų laiku.“
Tortilijų bokštui reikės:
- tortilijos blynų
- labai daug sūrio
- jautienos faršo (Giedrius pirmenybę teikia brandintam)
- konservuotų pupelių
- konservuotų kukurūzų
- konservuotų smulkintų pomidorų
- svogūno
- druskos, žiupsnelio pipirų pagal skonį
- aliejaus
Gaminimas:
Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname aliejuje, kol dailiai pagels. Tada beriame jautienos faršą, druską, pipirų. Pakepinę dedame likusius ingredientus – pupeles, pomidorus, kukurūzus. Viską gerai ištroškiname, kol nugaruos perteklinis skystis.
Sūrį susitarkuojame. Geriausia tinka čederis, bet tinka ir kitoks.
Nuo šios akimirkos užsiimame architektūra ir pradedame statyti bokštą: tortilijos lapas + jautiena su priedais + sūris ir t. t. Viršutinis blynas gausiai padengiamas sūriu.
Pašauname į kepsninę ir 150 laipsnių temperatūroje kepame apie pusvalandį. Kepsninės funkciją tortilijų bokšto gaminimo procese be problemų atlieka ir orkaitė, bet Giedrius išnaudoja dėkingas rudeniškas dienas maistą ruošdamas kieme, gryname ore.
Skanaus!
Giedriaus receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai. Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d.