Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„Tortų knygos“ autorės receptas: raudonųjų apelsinų keksas

Citrusiniai vaisiai atgaivina, pakvėpina namus bei patiekalus, o desertai su jais – nuostabūs. Įsitikinkite tuo išsikepę keksą su raudonaisiais apelsinais iš „Tortų knygos“, kurio receptu su 15min skaitytojais pasidalino šio nuostabaus leidinio autorė Justina Ramanauskienė.
Knygos viršelis ir raudonųjų apelsinų keksas
Knygos viršelis ir raudonųjų apelsinų keksas / Justinos Ramanauskienės/„Tortų knyga“ nuotr.

Ingredientai:

keksui:

  • 200 g kambario temperatūros sviesto;
  • 200 g cukraus;
  • 2 arbat. šaukšt. raudonųjų apelsinų likerio (Cointreau), gali būti paprastų apelsinų likeris ar apelsinų sultys;
  • 3 kiaušiniai;
  • 2 raudonieji apelsinai;
  • 280 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
  • 0,25 arbat. šaukšt. smulkios druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ištepkite sviestu 20 cm skersmens kekso kepimo forms vidų. Jei neturite formos keksui kepti, galite naudoti 20-22 cm skersmens pyrago kepimo formą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir atidėkite.

3. Apelsinus nuplaukite, nusausinkite ir nupjaukite žievę aštriu peiliu, taip, kad ant aplesinų neliktų baltos žievės dalies. Tuomet peiliu išpjaustykite apelsinų skilteles taip, kad neliktų plėvelių. Pasmulkinkite apelsinų skilteles peiliu ir sudėkite į dubenėlį. Įpilkite raudonųjų apelsinų likerio ir išmaišykite.

4. Į didelį dubenį sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės, apie 2-3 min. Po vieną įplakite kiaušinius, kas kartą išmaišydami iki vientisos masės. Į masę sudėkite susmulkintas apelsinų skilteles su aplesinų likeriu ir gerai išmaišykite.

5. Į tešlą į maišykite miltų mišinį.

6. Sukrėskite tešlą į pasiruoštą kekso formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min.

7. Iškepusį išimkite iš orkaitės ir palikite kepimo formoje 10 min. atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formos ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

aplesinų sirupui keksui sulaistyti:

  • 60 ml šviežiai spaustų raudonųjų apelsinų sulčių (1-2 apelsinai);
  • 55 g cukraus.

Gaminimas:

1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su raudonųjų apelsinų sultimis ir kaitindami ant vidutinės kaitros užvirkite. Pavirkite keletą minučių kol cukrus ištirps.

2. Perpilkite sirupą į kitą indą ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

cukraus ir raudonųjų apelsinų glaistui:

  • 1 radonasis apelsinas;
  • 200 g cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Išspauskite apelsino sultis ir perkoškite per sietelį.

2. Į dubenį suberkite persijotą cukraus pudrą ir įpilkite pusę apelsino sulčių. Viską išmaišykite. Jei masė bus labai tiršta įpilkite dar šiek tiek apelsino sulčių ir vėl gerai išmaišykite. Masė turi būti nei per tiršta, nei per skysta. Tokia, kad galėtumėte ją aplieti keksą ir ji gražiai nutekėtų kekso kraštais, bet nesusigertų į keksą kaip sirupas.

Dekoruojame keksą:

1. Dėkite keksą ant serviravimo lėkštės. Mediniu iešmeliu subadykite kekso viršų ir po truputį sulaistykite keksą raudonųjų apelsinų ir cukraus sirupu. Leiskite sirupui susigerti į keksą.

2. Kai sunaudosite visą sirupą, palikite keksą 30 min. pastovėti. Tuomet apliekite kekso viršų cukraus pudros ir raudonųjų apelsinų glaistu.

Justinos Ramanauskienės/„Tortų knyga“ nuotr./Raudonųjų apelsinų keksas
Justinos Ramanauskienės/„Tortų knyga“ nuotr./Raudonųjų apelsinų keksas

Šio recepto autorė – Justina Ramanauskienė, neseniai pasirodė jos „Tortų knyga“, skirta nepaprastai skaniems ir gražiems skanėstams. Justina yra žinoma tinklaraštininkė, maisto stilistė ir fotografė, kurios darbais gerbėjai iki šiol gėrėjosi jos profilyje socialiniame tinkle Instagram ir tinklaraštyje Sugar to Dust, o nuo šiol – ir knygos puslapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos