Ingreidientai:
biskvitui:
- 300 g cukraus;
- 160 g miltų;
- 100 g kakavos miltelių;
- 2 arbat. šaukšt. sodos;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 3/4 arbat. šaukšt. smulkios druskos;
- 2 kiaušiniai;
- 1 kiaušinio trynys;
- 250 g ricotta sūrio;
- 60 ml grietinės;
- 120 ml aliejaus;
- 240 ml karšto vandens.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoškite dvi 15 cm skersmens kepimo formas. Truputį sviestu patepkite kiekvienos formos dugną, įklokite kepimo popieriaus, patepkite sviestu dugną ir kepimo formos šonus.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kakava, kepimo milteliais, soda, cukrumi ir druska.
3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kiaušinio trynį, ricotta sūrį, grietinę ir aliejų. Į šią masę įmaišykite miltų mišinį. Po to supilkite karštą vandenį ir viską gerai išmaišykite iki vienalytės masės.
4. Lygiomis dalimis paskirstykite tešlą kepimo formose ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
5. Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min atvėsti. Po to išimkite iš kepimo formų ir galutinai atvėsinkite.
kremui
- 100 g juodojo šokolado;
- 150 g kambario temperatūros sviesto;
- 75 g kakavos miltelių;
- 180 g cukraus pudros;
- 2 valg. šaukšt. espresso kavos;
- žiupsnis smulkios druskos;
- 1 granatas (tortui papuošti).
Gaminimas:
1. Šokoladą sumulkinkite nedideliais gabalėliais ir ištirpinkite virš garų. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
2. Sviestą plakite elektriniu plaktuvu kol jis pašviesės ir taps purus. Tuomet suberkite persijotą kakavą, cukraus pudrą, druską ir dar viską plakite kol masė taps puri ir vientisa. Galiausiai supilkite espresso kavą ir dar plakite apie 30 sek.
Formuojame tortą
1. Granatą nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite per pusę ar į keturias dalis. Išlukštenkite pusės granato sėklų.
2. Jei kepant biskvitus iškilo kupros, nupjaukite jas, kad biskvitai būtų lygūs.
3. Dėkite pirmąjį biskvitą ant serviravimo lėkštės, uždėkite 2 – 3 šaukštus kremo, užberkite saujalę granato sėklų, dar užtepkite šiek tiek kremo ir uždenkite antru biskvito sluoksniu. Viską pakartokite. Baikite formuoti tortą uždėdami ant jo paskutinį biskvitą plokščia puse į viršų. Aptepkite visą torto paviršių likusiu kremu ir papuoškite likusiomis granato sėklomis ar likusia granato vaisiaus dalimi.
4. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas šiek tiek sustingtų.
Šio recepto autorė – Justina Ramanauskienė, neseniai pasirodė jos „Tortų knyga“, skirta nepaprastai skaniems ir gražiems skanėstams. Justina yra žinoma tinklaraštininkė, maisto stilistė ir fotografė, kurios darbais gerbėjai iki šiol gėrėjosi jos profilyje socialiniame tinkle Instagram ir tinklaraštyje Sugar to Dust, o nuo šiol – ir knygos puslapiuose.