Tradiciniai Kalėdų receptai – dar skaniau ir pigiau su „Lidl“

Paskutinis savaitgalis prieš gražiausias metų šventes gali būti neramus: juk reikia supirkti paskutines dovanas, ingredientus Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalams, o kur dar namų ruoša. Kad išvengtume bent kelių šventinių iššūkių, šįkart „Lidl Superšeštadienis“ pirkėjams paruošė ypatingus pasiūlymus ingredientams, kurių dažnai prireikia šventiniams patiekalams.
Šventinis patiekalas su silke
Šventinis patiekalas su silke / „Lidl“ nuotr.

Kokybiškiems ir nebrangiems šventiniams pirkiniams pasiruoškite jau nuo pat šeštadienio ryto! Sūdytos silkių filė „Rožytė“ (1300 g pakuotė), puikiai tinkančios Kūčių stalui, įsigykite net 33 proc. pigiau – vos 4,99 Eur. Puikia kaina tądien visose „Lidl“ parduotuvėse dabinsis ir galvijų liežuviai, kurie tikrai papuoš kiekvieną kalėdinį stalą. Kilogramas jų kainuos tik 4,99 Eur.

Dar vienas gardus šventinio meniu akcentas – šviežia Pekino antis – kainuos vos 3,89 Eur, o aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, galėsite sutaupyti dar daugiau, nes kilogramas anties kainuos tik 3,49 Eur. Šalia antienos ar kaip pagardas kitiems patiekalams gali puikiai tikti ir baltieji pievagrybiai. Su mobiliąja programėle „Lidl Plus“ pakuotė grybų kainuos vos 1,19 Eur.

Šis „Superšeštadienis“ suteikia galimybę ne tik sutaupyti, bet ir užsitikrinti, kad jūsų šventinis stalas būtų gausus gardžių ir kokybiškų patiekalų. Net ir paskutinę minutę į „Lidl“ parduotuves užsukę pirkėjai ras viską, ko reikia, kad galėtų maloniai nustebinti savo svečius.

O tiems, kurie dar iki galo nesuplanavo savo šventinio meniu, „Lidl“ ekspertai paruošė du puikius kalėdinius receptus su silke ir liežuviu.

Silkės užkandėlė su bulvėmis – norėsis kartoti ir kartoti

Silkė ir bulvės – visiems puikiai pažįstamas duetas, dažniausiai patiekiamas Kūčių vakarienei. Šįkart siūlome išbandyti kitokį receptą, kuris tiks ir kalėdiniam stalui.

Jums prireiks:

  • 4–6 vidutinio dydžio bulvių;
  • 150 g silkės filė;
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno;
  • 2–3 vnt. marinuotų agurkėlių;
  • 1 v. š. kaparėlių;
  • 1 v. š. majonezo;
  • 1 a. š. grūdėtųjų garstyčių;
  • Šviežių krapų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Pipirų pagal skonį.

Nuplautas bulves išvirkite, tuomet atvėsinkite ir supjaustykite pusstoriais griežinėliais. Juos iš abiejų pusių lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol bulvės švelniai apskrus. Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti.

Smulkiai supjaustykite silkės filė, raudonąjį svogūną, marinuotus agurkėlius ir kaparėlius. Viską sukrėskite į dubenį, įdėkite majonezo, grūdėtųjų garstyčių ir pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais. Kruopščiai viską išmaišykite.

Bulvėms iškepus, ant atvėsusių griežinėlių dėkite po šaukštelį paruoštos silkės užtepėlės. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintais šviežiais krapais.

„Lidl“ nuotr./Šventinis patiekals su liežuviu
„Lidl“ nuotr./Šventinis patiekals su liežuviu

Liežuvis su pievagrybių padažu – kalėdinė klasika

Virtas ar keptas liežuvis – tradicinis patiekalas, dažnai besipuikuojantis ant šventinio stalo. Įsigiję virtą liežuvį „Lidl“ parduotuvėje, sutaupysite laiko jam paruošti, nes tereiks atlikti paskutinį žingsnį – pagaminti padažą!

Gardžiam liežuvio su grybų padažu patiekalui pagaminti reikės:

  • 1 kg virto liežuvio;
  • 500 g pievagrybių;
  • 30 g sviesto;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 200 ml grietinėlės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • Šviežių petražolių papuošimui;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kadangi liežuvis jau virtas, belieka paruošti padažą. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite grybus ir kepkite, kol jie gražiai apskrus, o išsiskyręs skystis visiškai išgaruos. Tada į keptuvę suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, trumpai pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.

Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Virtą liežuvį nulupkite (jei dar to nepadarėte) ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su padažu ir trumpai pašildykite.

Liežuvio griežinėlius su pievagrybių padažu patiekite lėkštėje. Papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Prie šio patiekalo puikiai tinka garnyras, pavyzdžiui, bulvių košė arba keptos daržovės.

Gardžių ir smagių švenčių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis