Tradiciniai Kėdainių blynai – sotiems savaitgalio pietums

Lietuvių pamėgti bulviniai blynai su mėsos įdaru gali būti kepami dviem būdais – iš virtų bulvių su kepta malta mėsa vadinami „Žemaičių“, o iš žalių bulvių tarkių su žalia mėsa – „Kėdainių“. Pastarieji daug greičiau paruošiami – tereikia sutarkuoti bulves, pasūdyti mėsą ir jau galima čirškinti blynus.
Bulviniai blynai
Bulviniai blynai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 300 g maltos kiaulienos,
  • 8 vidutinio dydžio bulvių,
  • 1 svogūno,
  • 1 kiaušinio,
  • druskos, pipirų pagal skonį.
  • grietinės pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnu, šiek tiek nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos, gerai išmaišykite.
  2. Maltą mėsą pasūdykite, įberkite pipirų.
  3. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
  4. Į keptuvę dėkite po šaukštą tarkuotų bulvių kaip blynams, imkite po gabalėlį faršo, rankomis suformuokite nestorą paplotėlį ir dėkite ant bulvių blynų. Ant kiekvieno mėsos paplotėlio uždėkite po šaukštą bulvių tarkų, tolygiai paskirstykite.
  5. Ugnį sumažinkite ir blynus kepame ant nedidelės kaitros, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
  6. Kėdainių blynus patiekite su grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų