„Su šiuo tortu užaugau, nes jis buvo kepamas per visas didžiausiais šventes. Buvau jį šiek tiek primiršęs, bet turėjau progą vėl prisiminti“, – laidos vedėjai Beatai Nicholson pasakoja A. Plindinas.
Floristas turi kiek neįprastą pomėgį – saldumynus gamina naktį: „Šį pomėgį atradau visai neseniai. Visuomet kepdavau desertus, pyragus, sausainius. Kepti šį tortą buvo savotiškas kulinarinis iššūkis – reikia ne tik žinių, bet ir įdėti labai daug meilės bei šiek tiek fantazijos. Kaip ir gaminant bet kokį maistą – jei darysime atmestinai, galbūt ir bus gražu, bet nebus skanu.“
Pasak jo, šis „Medutis“ – pats skaniausias, o pagaminti taip pat nesunku, tik reikia turėti laiko ir kantrybės. Nors medaus torte nedaug, jo skonį sustiprina cinamonas, o paįvairina ir išskirtinumo suteikia kepinti riešutai ir džiovintos spanguolės.
A.Plindinas tokiu kepiniu siūlo ne tik papuošti šventinį stalą, bet ir įteikti kaip dovaną: „Iškepti ir padovanoti tortą – labai įdomu, nes meti iššūkį sau ir suteiki malonumą kitiems. Visi mėgsta gauti dovanų tortą.“
Senovinis „Medutis“
Ingredientai:
tešlai:
- 50 g sviesto;
- 2 šaukštų medaus;
- 1 stiklinės cukraus;
- 3 kiaušinių;
- 4,5 stiklinės miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus;
- žiupsnelio ar daugiau cinamono.
kremui:
- 1 litro grietinės (30 proc.);
- 0,5 stiklinės miltinio cukraus;
- 1 citrinos sulčių;
- 100 g kepintų smulkintų riešutų;
- 100 g mirkytų razinų arba džiovintų spanguolių.
Su torto gaminimo procesu susipažinsite ČIA