„Zuikiui“ reikės:
- 500 g kiaulienos faršo,
- saujos maltų džiovintų baravykų,
- 2 riekelių batono,
- 1 žalio kiaušinio,
- 2 virtų kiaušinių,
- svogūno,
- 2 česnako skiltelių.
- druskos ir mėgstamų prieskonių.
Gaminimas:
Pirmiausia kietai išvirkime 2 kiaušinius.
Į mėsos faršą berkime susmulkintą svogūną ir česnaką, druską su prieskoniais, maltus džiovintus baravykus. Muškite kiaušinį, sudėkite pamirkytas ir nuspaustas batono riekeles. Garai išminkykite.
Tada faršą suplokite, dėkite į vidurį du kietai virtus nuluptus kiaušinius ir formuokite "zuikį". Jį įtupdykite į aliejumi išteptą kepimo formą, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 50-60 minučių.
Iškepusį atvėsinkite ir patiekite. Prapjovus jums dailiai šypsosis kiaušinis.
Skanaus!
Dėkojame Rūtai už receptą!