Ingredientai:
- 700–800 g brokolių;
- 50 g migdolų lazdelių ar riekelių, pakepintų migdolų;
- 50 g džiovintų spanguolių
- 120 ml natūralaus jogurto;
- 2 valg. šaukšt. majonezo;
- 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
- 1/2 smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Brokolius nuplaukite, kiek įmanoma nusausinkite, tada padalinkite į žiedynus ir šiuos supjaustykite išilgai 3–5 mm griežinėliais. Suberkite juos į didelį dubenį, dėkite ten ir migdolus bei spanguoles.
2. Iš likusių produktų nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą ir apipilkite juo brokolių, spanguolių ir migdolų mišiniu. Gerai išmaišykite ir patiekite.