Reikės:
- 6 vidutinio dydžio bulvių,
- 2 valg.š. sviesto,
- 1,3 st. tarkuoto Parmezano sūrio,
- ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
- džiovintų česnako miltelių,
- mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių,
- alyvuogių aliejaus bulvėms aptepti,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite pusiau, tada kiekvieną puselę – dar į 3 lygias dalis. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.
Sviestą ištirpinkite nedideliame inde. Kiekvieną bulvės puselę padažykite svieste ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kai visos bulvės bus sviestuotos, apibarstykite jas tarkuotu Parmezanu, česnako milteliais, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Apšlakstykite viršų alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.
Patiekite su mėgstamu padažu, tinka majonezinis su žolelėmis.
Skanaus!