Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traškios bulvės su Parmezano plutele

Kodėl tai, kas trašku ir apskrudę, taip skanu? Ech, geriau nesigilinkime, o tiesiog išsikepkime bulvių su traškia Parmezano plutele. Kai ištrauksite iš orkaitės aukso spalvos bulves su Parmezano traškučiais, kąskite atsargiai. Ir kramtykite lėtai, su pasimėgavimu. Hm... Tobulas skonis.
Keptos bulvės
Keptos bulvės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių,
  • 2 valg.š. sviesto,
  • 1,3 st. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • džiovintų česnako miltelių,
  • mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių,
  • alyvuogių aliejaus bulvėms aptepti,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite pusiau, tada kiekvieną puselę – dar į 3 lygias dalis. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.

Sviestą ištirpinkite nedideliame inde. Kiekvieną bulvės puselę padažykite svieste ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kai visos bulvės bus sviestuotos, apibarstykite jas tarkuotu Parmezanu, česnako milteliais, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Apšlakstykite viršų alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.

Patiekite su mėgstamu padažu, tinka majonezinis su žolelėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai