Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traškios bulvės su Parmezano plutele

Kodėl tai, kas trašku ir apskrudę, taip skanu? Ech, geriau nesigilinkime, o tiesiog išsikepkime bulvių su traškia Parmezano plutele. Kai ištrauksite iš orkaitės aukso spalvos bulves su Parmezano traškučiais, kąskite atsargiai. Ir kramtykite lėtai, su pasimėgavimu. Hm... Tobulas skonis.
Keptos bulvės
Keptos bulvės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių,
  • 2 valg.š. sviesto,
  • 1,3 st. tarkuoto Parmezano sūrio,
  • ½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,
  • džiovintų česnako miltelių,
  • mėgstamų džiovintų prieskoninių žolelių,
  • alyvuogių aliejaus bulvėms aptepti,
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Bulves gerai nuplaukite ir perpjaukite pusiau, tada kiekvieną puselę – dar į 3 lygias dalis. Gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu.

Sviestą ištirpinkite nedideliame inde. Kiekvieną bulvės puselę padažykite svieste ir dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kai visos bulvės bus sviestuotos, apibarstykite jas tarkuotu Parmezanu, česnako milteliais, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Apšlakstykite viršų alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą iki 190 C laipsnių orkaitę ir kepkite 40-50 minučių.

Patiekite su mėgstamu padažu, tinka majonezinis su žolelėmis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?