Reikės:
- 250 ml pieno,
- 13 g šviežių mielių,
- 80 g sviesto,
- 30 g Parmezano sūrio,
- 475 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio mėgstamų prieskoninių žolelių,
- kiaušinio aptepimui,
- 2 valg. š. sezamo sėklų viršui apibarstyti.
KAIP GAMINTI
- Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mieles ir įberkite žiupsnelį cukraus.
- Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mieles ir viską gerai išminkykite.
- Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
- Tešlą palikite pakilti dar 20 minučių.
- Iš gautos tešlos formuokite plonus „makaronus“ ir kepkite juos maždaug 10-12 minučių 210ºC orkaitėje.