Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Traškios, gaivios kopūstų ir agurkų salotos, kurios išbus skanios kelias dienas

Artėjant vasarai daugelis valgome daugiau daržovių – bent jau saulėtomis ir šiltomis dienomis. Reikėtų jų nepamiršti ir darbo dienomis, kai laiko maisto ruošimui akivaizdžiai mažiau. Siūlome puikių salotų receptą, kurioms neprireiks daugybės ingredientų, o šaldytuve jos išsilaikys ir bus gardžios net kelias dienas.
Kopūstų salotos
Kopūstų salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 nedidelis šviežias kopūstas (700–800 g svorio);
  • 3–4 trumpavaisiai agurkai;
  • sauja šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
  • 80 ml baltojo vyno acto;
  • 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 70 ml šalto virinto vandens.

Gaminimas:

1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, agurką perpjaukite pusiau išilgai ir išgremžkite sėklas, o tada supjaustykite pusžiedžiais.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus, agurkus ir krapus.

3. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus – maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite gautą skystį į dubenį su kopūstais, labai gerai išmaišykite. Leiskite salotoms pastovėti bent valandą – skoniai susimaišys, o jos bus traškios. Stovėdamos ilgiau salotos įgaus vis daugiau skonio, tačiau taps mažiau traškios.

4. Uždengtame inde šaldytuve šios salotos išbus geros apie 4–5 dienas.

Vida Press nuotr./Kopūstai
Vida Press nuotr./Kopūstai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas