Ingredientai:
- 1 nedidelis šviežias kopūstas (700–800 g svorio);
- 3–4 trumpavaisiai agurkai;
- sauja šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- 80 ml baltojo vyno acto;
- 2–3 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 70 ml šalto virinto vandens.
Gaminimas:
1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, agurką perpjaukite pusiau išilgai ir išgremžkite sėklas, o tada supjaustykite pusžiedžiais.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstus, agurkus ir krapus.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus – maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite gautą skystį į dubenį su kopūstais, labai gerai išmaišykite. Leiskite salotoms pastovėti bent valandą – skoniai susimaišys, o jos bus traškios. Stovėdamos ilgiau salotos įgaus vis daugiau skonio, tačiau taps mažiau traškios.
4. Uždengtame inde šaldytuve šios salotos išbus geros apie 4–5 dienas.