Ingredientai:
- 400 g briuselinių kopūstų, nuluptais viršutiniais lapeliais, supjaustytų griežinėliais;
- keli lapai lapinių kopūstų (kale) arba nedidelė gūžė romaninių salotų, supjaustyti plonomis juostelėmis;
- ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
- 2 tvirtos kriaušės, be sėklalizdžių, supjaustytos kubeliais;
- sauja migdolų, stambiai sukapotų;
- 100 g mėlynojo pelėsio sūrio, sutrupinto;
- žiupsnis kapotų šviežių petražolių.
padažui:
- 1 maža česnako skiltelė, sutrinta;
- 1 arbat. šaukšt. garstyčių (paprastų arba grūdėtųjų);
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir energingai paplakite šakute.
2. Į didelį dubenį berkite briuselinius kopūstus, kale kopūstą arba romanines salotas, svogūnų laiškus, kriaušes, migdolus, sūrį ir petražoles. Apliekite padažu, išmaišykite ir tiekite.