Traškios ir nekaltos žiedinių kopūstų salotos neapvils kalorijas skaičiuojančiųjų

Po Velykinių puotų daugelis kur kas meiliau žvelgia į salotas. Tai, tarsi, savotiška atgaila. Taip, lieknėjant su salotomis visad pakely, o jei juose dar žiediniai kopūstai, pagarsėję savo skaidulomis ir kitomis maistinėmis medžiagomis. Užtruksite neilgai, o sąžinė bus rami, nes papildysite organizmą chlorofilu ir vitaminu C.
Žiedinių kopūstų salotos
Žiedinių kopūstų salotos / Shutterstock nuotr.

Žiedinių kopūstų salotos:

  • 1 vnt. žiedinio kopūsto;
  • 2 vnt. morkų;
  • Poros saujų žaliųjų žirnelių (tinka ir edamame pupelės bei avinžirniai);
  • 1 vnt. saliero stiebo;
  • Laiškinių arba raudonųjų svogūnų (pagal skonį);
  • Smulkintų petražolių;
  • Saujos nesūdytų pistacijų riešutų;
  • 2–3 vnt. datulių;
  • Žaliosios citrinos sulčių;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Kaip gaminti:

Susmulkinkite žiedinius kopūstus, morkas, saliero stiebą ir laiškinius svogūnus.

Sukapokite petražoles ir nesūdytas pistacijas. Supjaustykite datules.

Gilesniame dubenyje sudėkite visas susmulkintas daržoves ir žaliuosius žirnelius, viską gerai išmaišykite.

Salotas apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

Skanaukite be sąžinės graužaties: kalorijos jau dega.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis