Žiedinių kopūstų salotos:
- 1 vnt. žiedinio kopūsto;
- 2 vnt. morkų;
- Poros saujų žaliųjų žirnelių (tinka ir edamame pupelės bei avinžirniai);
- 1 vnt. saliero stiebo;
- Laiškinių arba raudonųjų svogūnų (pagal skonį);
- Smulkintų petražolių;
- Saujos nesūdytų pistacijų riešutų;
- 2–3 vnt. datulių;
- Žaliosios citrinos sulčių;
- Šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti:
Susmulkinkite žiedinius kopūstus, morkas, saliero stiebą ir laiškinius svogūnus.
Sukapokite petražoles ir nesūdytas pistacijas. Supjaustykite datules.
Gilesniame dubenyje sudėkite visas susmulkintas daržoves ir žaliuosius žirnelius, viską gerai išmaišykite.
Salotas apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
Skanaukite be sąžinės graužaties: kalorijos jau dega.