Ingredientai (4 asm.):
- 8 storesnių šviežių žaliųjų smidrų;
- 100 g jaunų špinatų lapelių;
- 100 g gražgarsčių;
- 40 g aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų;
- 1 valg. šaukšt. bet kurio patinkančio tarkuoto ar trupinto kietesnio sūrio (nebūtinai);
- 3 valg. šaukšt. pakepintų ir stambiai kapotų riešutų be odelės (tinka žemės, lazdynų riešutai, pistacijos, migdolai, anakardžiai);
- 3 valg. šaukšt. kedrinių pinijų;
- kelių baziliko lapelių;
- kelių mėtų lapelių;
- 2 šakelių petražolių;
- 1 citrinos;
- itin tyro alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Sausoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti.
2. Nulauždami galiukus pašalinkite kietąsias sumedėjusias šparagų dalis, nuplaukite, nusausinkite, o tada tarka ar skustuku supjaustykite išilgai ilgomis plonomis drožlėmis.
3. Pagaminkite žalią padažą: smulkiai sukapokite baziliką, petražoles ir mėtą, sumaišykite su 6 šaukštais aliejaus, 6 šaukštais citrinos sulčių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų.
4. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, gražgarstes, šparagų drožles, juostelėmis pjaustytus pomidorus. Užpilkite žolelių padažu ir užbaikite salotų ruošimą pabarstydami riešutais (ir, jei norite, sūriu).