Traškumu stebinančios kreivabudės: tobula alternatyva traškiai vištienai

Šis receptas nepalieka abejingų nei senelių, nei mažųjų pusseserių – visi iki vieno apsilaižo pirštus ir prašo dar! Pasigaminti šias traškias kreivabudes užtrunka trumpiau nei 20 min., o reikalingus produktus tikriausiai jau turite namuose.
Traškios kreivabudės
Traškios kreivabudės / Mushi Mushi nuotr.

Vieniems šis patiekalas primena vištieną, kitiems žuvį ar kalmarą – kreivabudžių tekstūra apgauna ne vieną.

Šiuo receptu su portalu 15min dalijasi grybų augintojos iš „Mushi Mushi“.

Ingredientai

  • 100 g. miltų
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 150 ml vandens
  • 0,5 a. š. rūkytos paprikos
  • 0,5 a. š. raudonėlio
  • 0,5 a. š. česnako miltelių
  • Žiupsnelis druskos, pipirų ir cinamono:)
  • Džiuvesėliai apibarstymui
  • 100 g. šviežių kreivabudžių
  • Aliejaus kepimui

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite visus tešlos ingredientus.
  2. Apvoliokite grybus tešloje, apibarstykite džiuvesėliais ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje (3-5 min), kol grybai skaniai apskrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Bintense“ apžvalga: patikima ir reguliuojama kriptovaliutų keitykla tiesioginiams sandoriams
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos