Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maisto blogerė: ar jau mėginote pasigaminti traškių sparnelių iš žiedinio kopūsto

Maisto tinklaraštininkė Natalija Kurganovė šiokiadienio vakarui siūlo traškų ir gardų sprendimą iš žiedinio kopūsto.
Buffalo kalafijoro kasneliai
Buffalo kalafijoro kasneliai / Stebuklingameta.lt nuotr.

Tinklaraštininkė prisimena, kad vaikystėje jos mama panašiai gamindavo kalafioro kąsnelius džiūvesėliuose, o tai buvo jos vienas mėgstamiausių patiekalų. Kam turėtų patikti šis receptas?

Visiems neabejingiems traškiai parmezano plutelei, kuri gims aplink kalafioro sparnelius.

Stebuklingameta.lt/Buffalo kalafijoro kasneliai
Stebuklingameta.lt/Buffalo kalafijoro kasneliai

Sparneliams prireiks:

  • Didelio kalafioro (žiedinio kopūsto);
  • 3 didelių kiaušinių;
  • 6 vš Buffalo prieskonių (galite tiesiog sumaišyti raudonosios paprikos, česnakų, svogūnų miltelių, kajeno pipirų, druskos ir pipirų);
  • 150 g migdolų miltų;
  • 50 g tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio).
  • 1 šaukštą acto;
  • 2/4 stiklines aitraus pomidorų padažo;
  • 1/3 stiklinės sviesto.

Kaip gaminti?

„Išplakame kiaušinius viename dubenėlyje.

Kitame sumaišome prieskonius, migdolų miltus ir smulkiai tarkuotą parmezaną.

Išpjauname žiedinį kopūstą, supjaustome kelių kąsnių dydžio žiedynais.

Merkiame į kiaušinius, tada į kitą prieskonių-miltų mišinį ir dedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.

Pašauname į 200C orkaitę 20-30 min, kol skaniai apskrus, o kalafioras suminkštės. Svarbu nuolat stebėti, nes kepimo laikas priklauso nuo žiedynų dydžio.

Kol kepa kalafioras pasidarome padažą, kuriuo aptepsime sparnelius-kąsnelius. Ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame ingredientus: aitrų padažą ir actą.

Aptepame sparnelius padažu ir skanaujame.

Jeigu pasigaminote aštriau, galima atgaivai pasitelkti jogurto-česnako padažą", – pataria maisto blogerė.

Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima surasti šiame tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais