Tinklaraštininkė prisimena, kad vaikystėje jos mama panašiai gamindavo kalafioro kąsnelius džiūvesėliuose, o tai buvo jos vienas mėgstamiausių patiekalų. Kam turėtų patikti šis receptas?
Visiems neabejingiems traškiai parmezano plutelei, kuri gims aplink kalafioro sparnelius.
Sparneliams prireiks:
- Didelio kalafioro (žiedinio kopūsto);
- 3 didelių kiaušinių;
- 6 vš Buffalo prieskonių (galite tiesiog sumaišyti raudonosios paprikos, česnakų, svogūnų miltelių, kajeno pipirų, druskos ir pipirų);
- 150 g migdolų miltų;
- 50 g tarkuoto parmezano (ar kito kietojo sūrio).
- 1 šaukštą acto;
- 2/4 stiklines aitraus pomidorų padažo;
- 1/3 stiklinės sviesto.
Kaip gaminti?
„Išplakame kiaušinius viename dubenėlyje.
Kitame sumaišome prieskonius, migdolų miltus ir smulkiai tarkuotą parmezaną.
Išpjauname žiedinį kopūstą, supjaustome kelių kąsnių dydžio žiedynais.
Merkiame į kiaušinius, tada į kitą prieskonių-miltų mišinį ir dedam ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos.
Pašauname į 200C orkaitę 20-30 min, kol skaniai apskrus, o kalafioras suminkštės. Svarbu nuolat stebėti, nes kepimo laikas priklauso nuo žiedynų dydžio.
Kol kepa kalafioras pasidarome padažą, kuriuo aptepsime sparnelius-kąsnelius. Ištirpiname keptuvėje sviestą, dedame ingredientus: aitrų padažą ir actą.
Aptepame sparnelius padažu ir skanaujame.
Jeigu pasigaminote aštriau, galima atgaivai pasitelkti jogurto-česnako padažą", – pataria maisto blogerė.
Daugiau Natalijos patiekalų receptų galima surasti šiame tinklapyje.