Pasiruoškite ir pamarinuokite mėsą iš vakaro, o dar geriau, per naktį. Taip ir laiko sutaupysite, ir laisvomis rankomis liksite, o vaišių stalas neapvils. Pažadame ir kviečiame išmėginti.
Kokių ingredientų reikės:
- 1 gabalėlio g NORFOS kiaulienos šoninės su odele,
- 2 arbat. š. juodųjų pipirų,
- 1 arbat. š. druskos,
- 2 vnt. apelsinų sulčių – šviežiai spaustų,
- 2 vnt. citrinų sulčių – šviežiai spaustų,
- 4 skiltelių česnako.
Kaip gaminti:
-
Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių.
-
Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis, pagardinkite supjaustytų česnakų skiltelėmis.
-
Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt.
-
Išsimarinavusią mėsą padėkite ant folija išklotos kepimo skardos ir, uždengę folija, apie 30 min. kepkite 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
-
Nuimkite foliją ir sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150 °C, kepkite dar apie 1,5 valandos. Jei kepimo skarda išdžiūva, įpilkite šiek tiek vandens.
-
Jei norite kepsnio su traškia plutele, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 225 °C ir apie 10 min. paskrudinkite, kol kepsnys paruduos. Truputį palaukite ir supjaustykite griežinėliais.
-
Patiekite su šviežiomis ar keptomis daržovėmis. Skanaus!
Dėkojame Evelinai E. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse