Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai, skanūs karšti ir atvėsę

Jei šiltą vasaros dieną ką nors ir norisi kepti, tai nebent greitai ir paprastai. Tuomet, žinoma, galvojame apie keptuvę, bet ne orkaitę, o jei norisi mėsos, pirmiausiai prisimename vištieną. Tad šįsyk siūlome keptuvėje išsikepti plonų vištos krūtinėlės kepsnelių, pavoliotų stambiuose panko džiūvėsėliuose. Jie bus skanūs ir kitą dieną bei puikiai papildys pietų dėžutę.
Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai
Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 vištos krūtinėlės puselės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė miltų;
  • 1 stiklinė stambių džiūvėsėlių panko (galite naudoti ir paprastus, tačiau panko – žymiai geriau);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • aliejaus, kepimui.

padažui:

  • 4 valg. šaukšt. majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • 1 valg. šaukšt. pasukų arba grietinėlės;
  • 1 maža česnako skiltelė, sutrinta;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • smulkiai kapotų svogūnų laiškų;
  • smulkiai kapotų krapų;
  • smulkiai kapotų petražolių;
  • žiupsnis druskos.

patiekimui:

  • trumpavaisių agurkų;
  • ridikėlių;
  • salotų lapelių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • šlakelis citrinos sulčių.

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir atidėkite šaltai.

2. Vištos krūtinėlės puseles supjaustykite horizontaliai į maždaug 1 cm storio gabaliukus. Galite šiek tiek juos paploti mediniu plaktuku, pridengę kepimo popieriumi, kad storis būtų vienodas, tačiau stenkitės nepažeisti mėsos struktūros. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite druska, pipirais, jei mėgstate česnaką, galite įtrinti ir juo.

3. Pasiruoškite 3 plačias lėkštes su aukštesniais krašteliais, į vieną muškite kiaušinius ir paplakite, į kitą berkite miltus, trečią – džiūvėsėlius.

4. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų, jo turi būti nemažai, maždaug per pirštą. Imkite po vieną vištos krūtinėlės gabaliuką, pirmiausiai apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinių plakinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Taip paruošę dėkite į keptuvę kepti. Kepkite po 2–3 gabaliukus vienu metu, kiekvienai pusei užteks po 3–4 min., reguliuokite temperatūrą: jei matote, kad kepa pernelyg lėtai ar pernelyg intensyviai. Iškepusius kepsnelius dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės.

5. Agurkus ir ridikėlius supjaustykite itin plonais griežinėliais, dėkite į lėkštę su nuplautais ir suplėšytais salotų lapeliais, apšlakstykite aliejumu, citrinos sultimis, pabarstykite druska, juodaisiais pipirais.

6. Patiekite kepsnelius su iš anksto paruoštu padažu ir salotomis. Jei dalies kepsnelių nesuvalgėte, laikykite šaldytuve, kitą dieną galite juos supjaustyti gabaliukais ir paskaninti salotas, dėtis į pietų dėžutę ir pan.

Vida Press nuotr./Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai
Vida Press nuotr./Traškūs vištos krūtinėlės kepsneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų