DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
Faršui
400 g maltos vištienos, 1 kiaušinis, 2 valg. š. džiūvėsių, žiupsnelis mėgstamų vištienos prieskonių, pagal skonį druskos, 1 valg. š. aliejaus (kukuliams kepti).
Sriubai
1 l vištienos sultinio, 2 nedidelės morkos, 2 bulvės, 1 svogūnas, gabalėlis saliero, ryšulėlis krapų ir petražolių, 1 valg. š. sviesto, pagal skonį maltų juodųjų pipirų bei druskos.
Kaip gaminti
1. Į maltą vištieną įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite. Drėgnais delnais suformuokite nedidelius kukulius, apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš visų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.
2. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Morkas ir saliero stiebą supjaustykite griežinėliais, bulves – šiaudeliais.
3. Į puodą įdėkite šaukštą sviesto, kai riebalai nustos putoti, suberkite svogūnus ir vis pamaišydama kepkite, kol gabalėliai įgaus geltoną atspalvį. Sudėkite morkų ir salierų griežinėlius, dar šiek tiek pakepkite. Supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės. Baigdama virti sudėkite į sriubą vištienos kukulius. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais žalumynais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VAIKUČIAMS |
||
Taip pat skaitykite:
Tradicinės idėjos skaniai vakarienei