Patarimai prieš pradedant:
- Šiam pyragui neverta ruošti tešlos patiems, visiškai tinka pirktinė šaldyta sluoksniuota. Tik rinkdamiesi ją peržiūrėkite sudėtį ir pirkite gamintą su sviestu;
- Pirmiausiai paruoškite pyrago įdarą, o tik vėliau imkitės tešlos paruošimo, mat įdarui reikia sutvirtėti šaldytuve;
- Tešlai, kad ji atitirptų ir su ja būtų galima dirbti, kambario temperatūroje reikės pabūti 20–25 min. Kai kočiosite tešlą, stenkitės dirbti vikriai, nereikia, kad ji visiškai „išsileistų“.
- Įdarui galite naudoti pirktinius maltus migdolus, o galite juos sumalti patys, tik prieš tai reikėtų pašalinti žieveles riešutus blanširuojant;
- Tradiciškai į šio pyrago įdarą dedamas vienas nesmulkintas migdolo riešutas, kas jį randa pyrago gabalėlyje, tam tenka daugiausia laimės ir sėkmės. Neatsisakykite šios gražios tradicijos;
- Kad pyrago viršus būtų gražiai rusvas ir blizgus, prieš šaunant į orkaitę jį būtina patepti kiaušinio trynio ir šlakelio pieno plakiniu;
- Jau suformavę pyragą keliose vietose perdurkite viršutinį tešlos sluoksnį, kad turėtų per kur išeiti garai;
- Pyragas skaniausias valgomas tą pačią dieną – dar vos vos šiltas ar jau atvėsęs.