2023 01 05

Trijų Karalių šventei – nuostabus prancūziškas pyragas su migdoliniu įdaru

Rytoj švenčiama Trijų Karalių šventė, su kuria paprastai galutinai baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis, grįžtame į kasdienę rutiną. Kad atsisveikinti su šventiniu laikotarpiu būtų lengviau, Trijų Karalių dieną verta pasilepinti prancūzišku pyragą su migdolų įdaru.
Prancūziškas migdolinis pyragas
Prancūziškas migdolinis pyragas / Vida Press nuotr.

Patarimai prieš pradedant:

  • Šiam pyragui neverta ruošti tešlos patiems, visiškai tinka pirktinė šaldyta sluoksniuota. Tik rinkdamiesi ją peržiūrėkite sudėtį ir pirkite gamintą su sviestu;
  • Pirmiausiai paruoškite pyrago įdarą, o tik vėliau imkitės tešlos paruošimo, mat įdarui reikia sutvirtėti šaldytuve;
  • Tešlai, kad ji atitirptų ir su ja būtų galima dirbti, kambario temperatūroje reikės pabūti 20–25 min. Kai kočiosite tešlą, stenkitės dirbti vikriai, nereikia, kad ji visiškai „išsileistų“.
  • Įdarui galite naudoti pirktinius maltus migdolus, o galite juos sumalti patys, tik prieš tai reikėtų pašalinti žieveles riešutus blanširuojant;
  • Tradiciškai į šio pyrago įdarą dedamas vienas nesmulkintas migdolo riešutas, kas jį randa pyrago gabalėlyje, tam tenka daugiausia laimės ir sėkmės. Neatsisakykite šios gražios tradicijos;
  • Kad pyrago viršus būtų gražiai rusvas ir blizgus, prieš šaunant į orkaitę jį būtina patepti kiaušinio trynio ir šlakelio pieno plakiniu;
  • Jau suformavę pyragą keliose vietose perdurkite viršutinį tešlos sluoksnį, kad turėtų per kur išeiti garai;
  • Pyragas skaniausias valgomas tą pačią dieną – dar vos vos šiltas ar jau atvėsęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų