Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trijų vaikų mama Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo

„Varškės ar sūrio pyragai ir tortai yra vieni mėgstamiausių mano desertų! Šįkart sukūriau receptą, kuriame naudodama DVARO produktus pagaliau pasiekiau tokį torto įdaro kremiškumą, kad man kaupiasi seilės vien tai rašyti. Pagrindas trapus karamelinio sviesto poskonio su mažu kavos cinkeliu... Įdaras švelnus ir šilkinis su kavos centriuku“, – pasakoja Amelija. Ar dar turite kantrybės skaityti? Jau norisi bėgti į virtuvę ir kepti? Tad nedelskite, receptas žemiau.
Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo
Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo / Asmeninio archyvo nuotr.

Amelija žada, kad torto gaminimui sugaišite ne daugiau pusvalandžio! Liks iškepti ir gerai atšaldyti.

Asmeninio archyvo nuotr./Trijų vaikų mama Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo
Asmeninio archyvo nuotr./Trijų vaikų mama Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo

Amelijos varškės tortas

Pagrindui reikės:

  • 100 g baltų kvietinių miltų
  • 50 g viso grūdo kvietinių miltų
  • 130 g šalto sviesto DVARO
  • 60 g cukraus
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas tirpios kavos miltelių (tinka ir be kofeino arba miežinė, riešutinė)

Įdarui reikės:

  • 500 g DVARO vaškės 9% rieb.,
  • 3 kiaušinių,
  • 170 g DVARO grietinės 40% rieb. ,
  • 100 g cukraus,
  • 1 arb. š. vanilinio cukraus,
  • 1/2 arb. š. druskos,
  • 1 valg. š. tirpios kavos miltelių (tinka ir be kofeino arba miežinė, riešutinė).

Gaminimas:

  1. Pasiruošiu formą, kurioje kepsiu. Renkuosi pailgą kekso/duonos formą (maniškė 19 cm ilgio, bet tiks ir trumpesnė). Jei noriu kepti didesnį apvalų tortą, dvigubinu visų produktų kiekius ir renkuosi 22 cm atsegamą tortinę formą. Formą patepu sviestu ir iškloju kepimo popieriumi.
  2. Įjungiu orkaitę, kad įkaistų iki 170 laipsnių be vėjelio.

PAGRINDAS:

  1. Į kombaino su peiliu apačioje indą sudedu visus pagrino ingredientus ir sumalu iki drėgno smėlio konsistencijos trupinių.
  2. Trupinius supilu į paruoštą formą, paskirstau tolygiai ir delnu švelniai prispaudžiu. Dedu formą į šaldytuvą, kol ruošiu įdarą.

ĮDARAS:

  1. Į tą patį kombaino indą su peiliu dedu visus įdaro ingredientus, išskyrus kavą. Viską sumalu iki visiškai kreminės konsistencijos.
  2. Į atskirą dubenėlį atidedu apie 80 g kremo ir sumaišau jį su kava.
  3. Baltą kremą pilu ant pagrindo. Išlyginu paviršių mentele.
  4. Rudą kavos kremą sudedu per vidurį ant balto kremo juostele. Šaukštelio rankenėle arba pagaliuku padarau ornamentą, sumaišydama baltą kremą su rudu, darydama gyvatelės/ S formos raštą.

KEPIMAS:

  1. Kepu įkaitintoje iki 170 laipsnių orkaitėje be vėjelio 40 min.
  2. Praėjus kepimo laikui, tortą išimu iš orkaitės (jis drebės kaip želė ir gali pasirodyti neiškepęs, bet taip turi būti). Ataušinu jį neišėmusi iš formos ant grotelių kambario temperatūroje, o atvėsusį dedu į šaldytuvą bent 4 valandoms prieš valgymą. Jis išliks nesugedęs ir skanus šaldytuve bent 5-7 dienas (rekomenduoju uždengti, kad neapdžiūtų ir nesugertų kitų maisto produktų kvapų).
Asmeninio archyvo nuotr./Trijų vaikų mama Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo
Asmeninio archyvo nuotr./Trijų vaikų mama Amelija kepa dieviškus desertus: šis varškės tortas vertas prabangaus šventinio stalo

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant