Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trinta avinžirnių sriuba: tokia gardi, kad greit išgaruos nuo stalo

Sriuba visais metų laikais gera idėja. Kviečiame šįkart išbandyti su avinžirniais.
Avinžirnių sriuba
Avinžirnių sriuba / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

skardinės konservuotų avinžirnių,

apie 800 g skardinės trintų pomidorų savo sultyse,

4 didelių svogūnų,

5 morkų,

4 skiltelių česnako,

0,5 litro natūralaus daržovių sultinio,

indelio neriebios grietinėlės,

pagal skonį laurų lapelių,

džiovintų bazilikų,

druskos,

pipirų,

čiobrelių šakelės,

aliejaus (daržovėms kepti).

Kaip gaminti:

1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę ir apie 8 min. kepinkite, kol dailiai pagels.

2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite.

3. Į keptuvę su svogūnais suverskite smulkintus pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite sultinį.

4. Daržovių mišinį krėskite į keptuvę, užpilkite sultiniu ir kaitinkite ant nedidelės kaitros apie 45 min.

5. Kai sriuba bus paruošta, supilkite ją į plakimo indą, išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.

6. Dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, gerai nuvarvintus avinžirnius ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito